Responsive Advertisement

2013. szeptember 11.

Hollywoodból kifogyott az ötlet?

Múltkor elsétáltam egy mozi előtt, ahol olyan filmcímekkel találkoztam, amik meglehetősen ismerősek voltak, és ez megihletett. Vajon hogy lehetséges mindez? Hollywood kezd kifogyni az ötletekből?

Miért jutott eszembe ez?
Nézzünk be a moziba, mikkel találkozhatunk vagy már most, vagy majd pár hét/hónap múlva.
Először a Percy Jackson 2. részét reklámozták a tévében is nagy hévvel, majd jött a nagyobb népszerűségnek örvendő Végzet ereklyéi - Csontváros mozi változata, amiről sokkal több tudósítás került képernyőre. De említhetném a Ha/ver2. részét is, ami ugye képregényhősökről szól. Az X-menből ismert Farkas legújabb filmje szintén képregényekből előbányászott karakterekkel és eseményekkel foglalkozik egy kicsit más megvilágításban, mint az első Farkas film (és számomra egyébként kevésbé szimpatikus történettel).
Az idei évben már bemutatásra került a Hupikék törpikék 2. része is, melyet ugye rajzfilmből gyártottak.

Kérdem én: ha manapság mindent képregények, könyvek, és rajzfilmek alapján adaptálnak a mozikba, lehetséges lenne, hogy ez azért van, mert kezd kifogyni az ihlet a forgatókönyvíróknál?

A jövőbeli tervezet is ezt támasztja némileg alá. Ugyanis, ha egy kicsit a jövőbe nézünk, hamarosan megérkezik a mozikba az Éhezők viadala 2. része, A hetedik fiú (a Szellem inasa 1. része), illetve a Blood sisters (Vámpírakadémia 1. része).
De lesz még idén Stephen King könyvből készült mozifilm is (Carrie), John Green regényéből is készül film, illetve Thor is színre lép, és A hobbit folytatásának is tanúi lehetünk.

Ha 2 évet nézünk (az elmúlt egyet, és a jövendő egyet), akkor láthatjuk, hogy java része a filmeknek aránytalan mértékben könyvből, filmből, képregényből (netalántán online/gépes játékok alapján) készült filmadaptáció lesz/volt. Ami pedig újdonság, az többnyire valaminek a második része (pl.: Nagyfiúk 2, Derült égből fasírt 2., aztán a Riddick sem egy új keletű dolog, és még sorolhatnám.)

Mindenesetre lesz mit nézni a moziban, főleg azoknak kik már olvasták a könyveket, amikből a filmek készültek. Viszont ezek után se felejtsük el, a film nem adja vissza hitelesen a könyvet, és fordítva. A két műfaj más, és a filmeket a könyvek alapján feléledő fantáziánkkal tudjuk összevetni...

Mindenkinek sok popcornt, és "Irány a moziba be, valami kultúrára!" (by Supernem)

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *