Responsive Advertisement

2015. február 20.

C.S.Lewis, Craig Graham - Peter's Destiny: The Battle for Narnia



Szerettem volna valamit angolul olvasni, akkor jött velem szembe ez a kötetecske. Őszintén szólva nem erre számítottam...

Maga a történet teljesen megegyezik a Narnia Krónikái 2-vel. A különbség a méretben rejlik. Párszor tíz oldalas darabról beszélünk, ahol annyi a módosítás az eredeti történethez képest, hogy szét van vagdosva a történet. Azok a szálak kerültek bele a kötetbe, amik Peterrel kapcsolatosak. Peter oldaláról E/3-ban olvashatjuk az eseményeket, legtöbbször szó szerint átvéve az egyes szövegrészeket az eredeti történetből. 

Susan, Edmund és Peter
Nemigazán értem, miért volt szükség arra, hogy egy ilyen összeszabdalt valamit kiadjanak a sorozatból. Egy újabb rétegnyi pénzlehúzásnak érzem ezt a dolgot, és kissé megtapossa az eredeti történetet. A nyelv gyakorlásához tökéletes az eredeti széria angol nyelvű változata is, nem kell ilyen pár-tízoldalas vackokat kiadni extraként. Nem sok újat tudott nyújtani, ezért okozott akkora csalódást. 

A bájos rajzok továbbra sem maradnak ki egyébként a történetből. Ugyanúgy megtalálható a szekrény, a lámpaoszlop stb. rajza, ami még csökkenti a szövegmennyiséget a kötetben.

Összességében feleslegesnek találtam, hogy újra, némiképp átdolgozva, és csak Peter szemszögét bemutatva kiadásra kerüljön a történet. Jó volt az úgy eredeti meseként, ahogy azt C. S. Lewis megírta anno... 

GR-ezők szerint:


Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *