Az árnyékvilág peremén
Csillagfényszövők
Sea Monsters and Other Delicacies
The End of the World
Skulduggery Pleasant
The Last Ever After
Itt nincsenek hercegek
Az ördög köve
Wunderkind. Una lucida moneta d'argento
Stan és Pan

2015. február 20.

C.S.Lewis, Craig Graham - Peter's Destiny: The Battle for NarniaSzerettem volna valamit angolul olvasni, akkor jött velem szembe ez a kötetecske. Őszintén szólva nem erre számítottam...

Maga a történet teljesen megegyezik a Narnia Krónikái 2-vel. A különbség a méretben rejlik. Párszor tíz oldalas darabról beszélünk, ahol annyi a módosítás az eredeti történethez képest, hogy szét van vagdosva a történet. Azok a szálak kerültek bele a kötetbe, amik Peterrel kapcsolatosak. Peter oldaláról E/3-ban olvashatjuk az eseményeket, legtöbbször szó szerint átvéve az egyes szövegrészeket az eredeti történetből. 

Susan, Edmund és Peter
Nemigazán értem, miért volt szükség arra, hogy egy ilyen összeszabdalt valamit kiadjanak a sorozatból. Egy újabb rétegnyi pénzlehúzásnak érzem ezt a dolgot, és kissé megtapossa az eredeti történetet. A nyelv gyakorlásához tökéletes az eredeti széria angol nyelvű változata is, nem kell ilyen pár-tízoldalas vackokat kiadni extraként. Nem sok újat tudott nyújtani, ezért okozott akkora csalódást. 

A bájos rajzok továbbra sem maradnak ki egyébként a történetből. Ugyanúgy megtalálható a szekrény, a lámpaoszlop stb. rajza, ami még csökkenti a szövegmennyiséget a kötetben.

Összességében feleslegesnek találtam, hogy újra, némiképp átdolgozva, és csak Peter szemszögét bemutatva kiadásra kerüljön a történet. Jó volt az úgy eredeti meseként, ahogy azt C. S. Lewis megírta anno... 

GR-ezők szerint:


Nincsenek megjegyzések:

Az elmúlt hét legnépszerűbbjei

Rendszeres olvasók

Feliratkozás