Az árnyékvilág peremén
Csillagfényszövők
Sea Monsters and Other Delicacies
The End of the World
Skulduggery Pleasant
The Last Ever After
Itt nincsenek hercegek
Az ördög köve
Wunderkind. Una lucida moneta d'argento
Stan és Pan

2015. december 31.

2015. December

Üdvözlök mindenkit! Ez az évad utolsó bejegyzése, és már nem hiszem, hogy túl sok dolog fog változni. Amikor ezt az üzenetet olvassátok, akkor már...

- lezártnak tekintem a 2015-ös kihívásaimat.

- lezártnak tekintem a blog 2015-ös szekcióját.

- nem fejezek be több könyvet a 2015-ös évben.

Egy rövid áttekintővel búcsúznék, mik voltak a tervek tavaly ilyenkor egy nappal később...


1, Elterveztem, hogy többet olvasok magyaroktól. 
Sikerült? Nem...
2014-ben 22 kötetet olvastam hazai szerzők tollából, 2015-ben ehhez képest csak 16-ot. Elég gyenge eresztés, pedig a magyar írók aztán kitettek magukért (gondoljunk Gaura Á. -ra, vagy J. Goldenlane-re... esetleg Szélesiékre, vagy V. Hollowayre és a többiekre). 

Jövő évre a fogadalmam marad: többet olvasni magyaroktól, mint 2014-ben (abban az évben olvastam legtöbbet magyaroktól).

2, Elterveztem, hogy 70 könyvön fogom magam átrágni.
Sikerült? Nem...
A GoodReads rendszere szerint az olvasott könyveim száma 2015-ben 54, a blog szerint 55. Meg sem közelítem a 2014-ben olvasott 67 könyvet. Talán majd 2016-ban...

Jövő évre a fogadalmam marad: Ismét megcélzom a 70 könyvet. Nem olyan sok az, hogy ne lehetne teljesíteni, de volt hónap, amikor elcsúsztam az idő miatt. Talán majd 2016-ban sikerül összehozni annyi olvasmányt, hogy jól érezzem magam.

3, Elterveztem, hogy megcsinálom a 2015-ös könyves kihívást.
Sikerült? Nem...
11 feladat maradt a kalapban, köztük a trilógia is, amiből egy kötet hiányzott mindössze, hogy teljesüljön. Eleinte egész jól haladtam, de aztán elhalmoztak a teendők, és kevesebb időm maradt olvasni. Ezért nem teljesülhetett a 2. pont sem többek között. Mit lehet tenni... Ember tervez... az élet meg módosít a felálláson.

Jövő évre a fogadalmam marad: Ezzel kapcsolatosan semmi... Egyszer megpróbáltam, ennyire futotta tőlem. Be kellett látnom a játék végére, hogy egyszerűbben kilépek a komfortzónámból, ha nem korlátok között kell ezt tennem... Ez van, ezt kell szeretnem. Továbbra is elkalandozok majd, továbbra is mindenféléről írok, de csak addig, amíg bennem lesz a lendület. Például a tervem az, hogy egyben lenyomom Gaura Ágnes sorozatának eddig fennmaradt darabjait. Hogy Goldenlane duóját úgy végzem ki, mint a jósnős és a balhés köteteit (gyorsan, kíméletlenül, egymás után, egy napon) - bár ezúttal nem várom meg, hogy nyaralni menjek, mert olyanom úgysem lesz.

Íme egy részletes elemzés a GR-ről. Ezzel pedig búcsúznék mindenkitől a 2015-ös évre. Találkozzunk 2016-ban ugyanitt!!!
A Goodreads évad összegzője. További részletek


2 megjegyzés:

reea írta...

Azért ez így is szép mennyiség. Én sehol sem vagyok hozzád képest, de ugye ezért nem is fogadkozom ;)

BUÉK! :*

FFG írta...

Nem a mennyiség, a minőség számít :) Figyelve a listádat, amiket 2015-ben olvastál, elég szép :)

Boldog Új Évet!!! :)

Az elmúlt hét legnépszerűbbjei

Rendszeres olvasók

Feliratkozás