Responsive Advertisement

2016. március 26.

Az írócskákkal csak a baj van

 Komolyan nem értem az embereket mostanában. Régen is ennyire nyűgös és hisztis volt az írói társadalom? (Tisztelet persze a kivételnek, és ezt a bejegyzés végéig fenntartom.) Mert nemigazán tűnt fel ilyesmi.

Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy magukat írónak nevező, sokszor felnőtt emberek mennyire indokolatlan és értelmetlen dolgokat tesznek és mondanak. Az még hagyján, hogy tesznek és mondanak, de bele sem gondolnak, hogy ezzel mennyire alápakolnak a tisztelt kivételnek.

Komolyan, már hányni tudnék a magyar írói mentalitástól. Biztos, hogy vannak külföldön is ilyen írói afférok, de azok azért nem hatnak meg, mert nekem az lenne a fontos, hogy idehaza mi folyik. 

Árulja el valaki, hogy miért kell az íróknak (tisztelet a kivételnek) gyerekes módon bosszúból troll-kommentekkel elárasztani azon bloggereknek a blogját, a molyprofilját stb. -t, aki éppenséggel azt írta az író könyvéről/könyveiről, hogy nem jó/jók? Vagy miért kell ráküldeni a rajongókat? Miért kell magyarázni a bizonyítványt újra és újra?

Miért kell tönkre vágni irodalmi kezdeményezéseket, mint a KIMTE fantasy, vagy a Magyar Könyvek Viadala? Vagy vegyük ide az Aranymosás pályázatot...

Most komolyan szükség van arra, hogy mindenki hisztizik a semmiért? No és ha a KIMTE szakavatott zsűrije leszól egy művet? Nem át kéne gondolni, hogy avatott szem "boncolta szét" a regényt, és lehet, hogy meg kéne belőle valamit fogadni? Nem, fenyegetőzzünk ügyvéddel, meg jó hírnév megrontásával (nem az embert kritizálták, hanem a kiadott munkát, ez már lényegtelen...?).

Tényleg ennyire nincs önkritikája az újdonsült írópalántáknak? Fogadjátok el, hogy NEM MINDENKINEK VAN TEHETSÉGE AZ ÍRÁSHOZ! Tényleg minden jót ki kell írtani a könyves világból azért, mert hisztizni támadt kedvetek, hogy de ti akkor is jól írtok? Miért nem lehet úgy nézni a véleményekre és a hivatalos kritikákra is, amiket szakavatottak adnak, mint jó tanácsra? Miért kell duzzogó gyerekként viselkedni, akinek elvették a játékát? FOGADJÁTOK EL, HOGY A KÖNYVEITEKET NEM SZERETHETI MINDENKI!

Tudjátok mit? Elmehetnek az írók a sunyiba! Igaza van azoknak, akik nem véletlenül nem vesznek magyar írótól könyvet a kezükbe. Akiktől eddig olvastam magyaroktól, azoktól ezután is fogok (meg azt a pár új írónak a könyvét sem dobom tűzre, akik még az olvasatlanok között kallódnak évek óta), az újdonsült jelöltek meg nem érdekelnek. Úgyhogy csesszetek el minden lehetőséget, ami azért folyik, hogy megmentsék a magyar írók könyveit, és népszerűsítsék őket. Menjetek, picsogjatok minden fórumon, ahol csak lehet, húzzátok le ezt a posztomat is, állatira nem érdekel. Remélem, még több embernek felnyílik a szeme, és ezeket az önjelölt pojácákat nem támogatják olyanokkal, hogy könyv megvétel, meg hasonlók. Nem kell a lábuk előtt csúszni, úgyis annyira fent van az orruk a magasba, hogy amúgy se látnak mást, csak magukat...

Gratulálunk tehát az év nyerteseinek, az írócskáknak, elértétek a célotokat. Le a magyar írócskákkal!


Egy kis érdekesség: Nilla megosztotta tapasztalatait az Aranymosásos hisztiről. Nézzétek meg az írását, érdemes!

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *