Responsive Advertisement

2016. október 12.

David Heller, Elizabeth Heller - Gyermekgondolatok Istenről, a Mennyországról és az angyalokról

Kezdjük a legelején. Kezeket fel, kinek jutott eszébe borító alapján Marcello D'Orta? Nos, akinek még a név sem ismerős, semmi gond. D'Orta egy olasz tanár, aki rengeteg könyvet írt abból, hogy szemezgetett kis diákjainak a dolgozataiból. Valamennyi könyvéről olvashattok itt a blogon is, ahol látszik, mennyire széles palettán mozog a témaválasztása (házasság, család, vallás stb.).

David és Elizabeth Heller hasonló kísérletet tett, és adott kérdésekben próbálja megmutatni, mit válaszoltak a diákok/a gyerekek. Itt annyi a különbség, hogy névvel és életkorral ellátva szerepelnek a lurkók, és láthatjuk, hogy 5-12 éves tartományba tartozó gyerkőcök mondják ki bájos, naiv és igazán fantáziadús (sokszor mulattató) véleményüket a keresztény vallással kapcsolatos kérdésekre.

Azt boncolgatják, ki és hogyan juthat el a Mennyországba, hol lehet a Menny, mi van ott? Milyen imák hangoznak el a Mennyben, milyen lehet Isten stb.

Magát a könyvet nehéz értékelni, és nincs összefüggő története sem, ezért arra gondoltam, hogy néhány kedvencemet kiidézném nektek a könyvből.

Mi a Mennyország?
"Egy különleges falu egy felhőn, ami tele van jósággal és más dolgokkal, amiket nem lehet megvenni boltban."

"Olyan, mint egy gyönyörű szálloda, ahol Istennel lakhatsz, angyalok lehetnek a barátaid, és nem kerül semmibe, csak amit a szivedből adsz."

Hol található a Mennyország?
"Lehet, hogy az egyházi boltokban árulják a térképét."

Ami a Mennyországba való bejutást illeti
"Várnod kell a sorodra. ... Nem kerülhetsz előrébb a listán."

"Egyenesen a Földről lehet felmenni a Mennyországba. Az árnyékod tudja meg először, hogy befogadnak-e, aztán később te is utánamész."

Milyen a Mennyország?
"Amikor kijutsz az alagútból a fényre, először egy DOHÁNYOZNI TILOS! táblát fogsz látni. ... A Mennyországban jó példát akarnak mutatni a földieknek."

"Látom Jánost, Lukácsot és Márkot a halászhálóikkal. ... A Mennyországban jobb a kapás, mert a halak örökké élnek, és nem bánják, ha kifogják őket."

Mi történik a Mennnyországban?
"A legnagyobb ünnep a Biblia-nap. Mindenki beöltözik a kedvenc bibliai szereplőjének, aztán találkoznak mndjuk az igazi Jézussal vagy Jánossal, és együtt imádkoznak velük."

Milyen utasításokat kapnak az angyalok?
"Itt Isten beszél. Angyalok, ne csináljatok semmit, amit én se tennék! ... Ez azt jelenti, hogy szó sem lehet Atlantic Cityben átdorbézolt éjszakáról."

"Repüljetek gyorsan, és kapjátok el őket! ... És ne felejtsétek el, hogy ma egy kis villámlást küldök Floridára, úgyhogy ne menjetek arra!"

Összességében nézve kb. a fél könyvet ki lehetne idézni. Nagyon érdekesek voltak a kérdések, de érdekesebb volt, hogy a gyerekek hogy látják mindezt. A gyermeki fantáziának nem lehet gátakat szabni, és ez a könyv is ékes példa erre.

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *