z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2016. december 18.

Vasárnapi Vlogger vs. Blogger poszt - 3.

Őszintén szólva sokat gondolkoztam, mi lehetne az a könyv, ami a következőként odaköthető a karácsonyhoz. Végülis úgy esett a választásom Jeff Kinney - Négy fal között cimű könyvére, hogy ezer+1 éve nem láttam fehér karácsonyt. Őszintén szólva hiányzik kicsit az, hogy legyen egy minimális mennyiségű hó karácsonykor az udvaron.

A Négy fal között -ben mindenki kedvenc Ropijának annyi hóval kell megküzdenie, hogy hószünetet is kapnak az iskolában. Ehhez képest errefele ha szállingózik pár szem, már jól érezzük magunkat. Számomra ez a könyv nem úgy kötődik a karácsonyhoz, hogy akkor kaptam volna, egyszerűen a téliességével és a családi pillanatokkal, amikkel a lapokon találkozhatunk olyan hangulatot kelt nálam, hogy hamarosan karácsony lesz. És ha belegondolunk, a következő vasárnapon már mindenki a fa körül fog ülni, és valóban ajándékokat fogunk bontani. 

Talán azért is kötném még ezt a könyvet karácsonyhoz, mert volt rá példa gyerekként, hogy annyi hó esett karácsonykor, hogy elmehettünk szánkózni. Mire hazaértünk, már az angyalok berakták a fát, és a Jézuska meghozta alá a csomagokat. Mi meg átázva, átfázva, belépve a világos lakásba mindent elfelejtve lepődtünk meg, hogy már megint lemaradtunk arról, hogy a Jézuska a fa alá csempészte az ajándékokat.

Hogy valóban fehér lesz -e a karácsony, avagy nem, az pedig jövő héten szombaton és vasárnap majd kiderül. Addig is mindenkinek jó fadíszítést!

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger