z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2012. április 4.

Karen Chance - Átölel az éjszaka (Cassandra Palmer 3)

A trilógia lezárása sokáig váratott magára, tekintve, hogy az első két részt két évvel ezelőtt olvastam. Ez részben annak köszönhető, hogy nem jutottam hozzá azonnal, amint megjelent, részben pedig annak, hogy rengeteg más könyv is a listámon csücsült. De lássuk a történet folytatását...

Cassandra Palmer (vagyis Cassie) életét két dolog teszi bonyolulttá: hogy Pythiává vált, és hogy egy vámpír, Mircea rárakta a geis nevű varázslatot, minek hála össze vannak kötve. Hogy még bonyolultabbá váljanak a dolgok, Mircea a varázs hatására kezdi elveszteni az eszét, ami azzal fenyeget, hogy hamarosan meghal. Ezek mellett Cassiet rengetegen üldözik a hatalma miatt.
Neki viszont csak egy célja van: feloldani a varázslatot, ami alatt áll, ezzel pedig megmenteni Mircea életét. Csakhogy az ehhez szükséges feloldó varázs a Codex Merliniben van elrejtve, amiről senki sem tudja, hogy merre található. Éppen ezért kezdetét veszi a nyomozás, amiben Pritkin a varázsló van a lány segítségére. Vajon, tényleg a segítségére van? Valóban megbízhat a varázslóban, vagy csak az önös érdekeit kergeti?

Ott kapcsolódunk be a történetbe, hogy Cassiet megtámadták, miközben a könyv után nyomoz, és ott van vele Pritkin is, a sokat vitatott varázsló, aki számomra ebben a kötetben vált még szimpatikusabbá, mint amilyen eddig volt. Remek párbeszédei vannak Cassievel, minden mozdulata kiszámított, precíz, hogy mit miért tesz. Az egyetlen vele kapcsolatos negatívumnak azt az ominózus jelenetet tekintettem ott a szobában, aminek nem láttam túl sok értelmét. Akárcsak annak, hogy az írónő kezdi inkább az erotika felé tolni az egész sztorit: a csajt mindenki fel akarja csinálni, mindenkire rágerjed, mindenki megcsókolja, és kezd elmenni olyan irányba, mintha csak egy eszköz lenne a csaj, miközben folyton bizonygatja, hogy nem az. Akkor miért játszadoznak vele?
Ilyen téren Mircea számomra jobban hasonlított a kötetben Eddyre az Alkonyatból ezzel a birtoklási mizériájával, ami számomra szintén Pritkin oldalára billentette a mérleget.
Cassie karaktere egységes maradt, hol fejlődik, hol segítségre szorul. Semleges számomra, mert vannak húzásai, amik tetszettek, viszont néhánnyal nemigazán értettem egyet.

A történet csavaros, néhol humoros, de tartogat izgalmat is, illetve több rejtélyt. Például, hogy hol lehet megtalálni a Codexet, ki írta, hogy lehet leszedni a varázslatot. Rengeteg időutazós résszel is találkozunk éppen ezért, amikben sok dolog sántít - az időkezelés nem a legjobb.

Ezek mellett plusz a történetben, hogy megismerkedünk Tamival, aki Cassiet nevelte egy darabig, mielőtt visszament volna Tonyhoz, a vámpírhoz. Sajnos, az angol nevek néha megkavaróak, mert egy Jesse nevű fiúról kb. a könyv felénél tudtam meg, hogy ő nem lány, hanem fiú, ami azért megdöbbentett - mert a Jesse lehet lánynév is. Az angolban ez remekül elkülönül, viszont a magyarban nemigazán használunk az E/3 -as személyre elkülönítő formát, ami becsapós.

Összességében nézve tetszett, olvastatta magát, mégsem hagyott bennem olyan túl mély nyomot, hogy én most azonnal menni akarok beszerezni a folytatást, mert nem tudok nélküle élni.

Hogy a folytatások mikor jelennek meg hazánkban, eléggé képlékeny dologgá vált az utóbbi egy-két napban. A kiadó gőzerővel dolgozik a probléma megoldásán, hogy mielőbb megjelenhessen a következő kötet, ugyanis már nyomdakész állapotban van. Remélem, hamarosan a könyvespolcomon üdvözölhetem, és mesélhetek róla, hogy a negyedik rész hogy tetszett...

Oszd meg a bejegyzést! :

8 megjegyzés:

Sütis néne írta...

Remélem a gondok ellenére hamarosan megjelenik a következő része, szeretném már olvasni! :-)

Gretty írta...

Ez a sorozat trilógia? Azt hittem, hogy 5 részes.

FFG írta...

@Sütis néne: már dolgoznak az ügyön, ahogy hallottam, úgyhogy remélhetőleg hamarosan lesz megoldás

@Gretty: ez a kötet zárja le az első 3 részt, ergo: trilógiazáró :) És igen, több részes, nem csak három (gyanakodj, ha egy bejegyzésbe odaírom, hogy van következő rész, de leírom, hogy trilógiazáró :))

Gretty írta...

Profin össze tudsz zavarni! :)))

FFG írta...

@Gretty: egyáltalán nem ez volt a szándékom. Az Üvegvároshoz is trilógiazárást írtam, mert hát végülis az... az már mellékes, hogy van utána még minimum 1 kötet. A Tündérkrónikáknál is tudom, hogy 5 kötet van, de ott is hármat olvastam, ergo: ott is megtörtént a trilógia lezárása :D, pedig tudom, hogy lesz még utána 2 kötet (bár, addig még dönthet úgy az írónő, hogy kell még egy pár) :) Nem állt szándékomban összezavarni *pirul*

Gretty írta...

Jajj, nyugi! Nincs gond! :)
Csak azt hittem, hogy lemaradtam valamiről, de így már értem. :))

Névtelen írta...

A Jesse név esetén könnyű megmondani, hogy milyen nemű, a szóvégződésre kell figyelni a JessE, akkor fiú, ha viszont JessIE, akkor lány az illető.
:)

FFG írta...

@Névtelen: Köszönöm az infót, ezentúl figyelek rá :)

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger