Responsive Advertisement

2012. április 19.

Új rovat az FFGBooK -on!


Kedves Mindenki!
Hát, végre itt az idő, és végre kezdetét veszi a héten egy új rovat.

Hadd meséljek erről egy kicsit, mielőtt elárulnám, valójában miről is van szó. A blog az utóbbi időben (nem két napja, nem két hete kezdődött) kisebb átalakítások során eljutott addig, hogy a címkék között megtalálhatjátok a "Könyv" címkét. Ennek több praktikussági oka is van. Például, hogy így könnyebb figyelni, mennyi könyv szerepel az oldalon. De ez csak az egyik funkciója, a másikról kicsit lejjebb mesélnék.

Mint tudjátok, meglehetősen sokat nyúzom a témát, hogy de hát a magyar írók így, a magyar írók úgy, támogassuk őket stb... Ezért indult el anno a Firkálok blog is, melyet Ta-mia Sansa kolleginámmal indítottunk közösen karöltve, hogy az írókat összehozzuk a bloggerekkel, és a kiadókkal.

Többeteknek szemet szúrhatott azonban az is, hogy Sansával mi egyáltalán nem olvasunk kéziratokat, vagy ha igen, akkor sem mondjuk meg, kiét, nem alkotunk róla ország-világ számára véleményt. Ez azzal magyarázható, hogy nem hisszük, hogy objektívnek vennének minket, mivel valamelyest a levelezések során megismerjük az írókat.

Az is igaz, hogy az utóbbi hónapokban több kézirat is landolt nálam, a bloghoz tartozó postafiókomban, és az írókat rendre faggattam is róla, hogy esetlegesen vállalnák-e, hogy a kis művükről mintegy recenzióról. Az oldalon meg is jelent egy pár rövidke csík a jobb sávban "Kéziratok, amiket olvasok" címszó alatt, hogy az ifjú írók, akiknek aktuálisan olvasom a műveit nyomon követhessék, hogy haladok vele. Ezzel csak egy gondom: időhiány miatt bizony a frissítések többnyire elmaradtak, de a jövőben ígérem, nagyon oda fogok figyelni rá, hogy mindenkinek pontos tájékoztatás kerüljön a birtokába.

És ezek után már talán kitalálhattátok, mi lesz az új rovat, illetve milyen egyéb okból született meg a "könyv" címke. Ugyanis immáron a holnapi nappal kezdetét veszi a "Kézirat" rovat, mely során olyan, eddig rejtve maradt írók munkáit mutatom be, akiket még nem adtak ki nyomtatásban. Nem titkolt célom ezzel is felhívni a figyelmet a tehetséges írójelöltekre, akikben van fantázia, és arra várnak, hogy a nagyvilág is meglássa...

Oh, és hogy kik ők? Hát, hamarosan megismerhetitek őket. Biztosan több nevet felismertek majd, volt, akit még nem ismertem jómagam sem, de beszéljen helyette a műve!

Írjatok a művekhez, hogy látatlanban elolvasnátok -e, látnátok-e nyomtatásban, és ha az irományokkal kapcsolatban kérdésetek lenne, tegyétek fel bátran!


Segítsétek ti is az új, feltörekvő írókat!

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *