z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2012. október 20.

Meg Cabot - A Merlin-prófécia (Avalon High 2)

Régebben olvastam Meg Cabottól ajánlásra a Misztikus szerelem című regényét, és noha annyira nem fogott meg bántam, hogy a sorozatot azért kellett abbahagynom, mert a folytatások manga (inkább képregény) változatban születtek meg.

Ezúton köszönöm Liliane_Evansnek, hogy elküldte nekem az első részt a sorozatból, és ezzel sikeresen megalapozta azt, hogy a többit is be akarjam szerezni, és elolvasni!


A MISZTIKUS SZERELEM CÍMŰ REGÉNYRE NÉZVE SPOILERT TARTALMAZHAT!!!


A történet ott folytatódik, ahol a regény megszakadt: Elle összejött Willel, akit az apja kirakott otthonról, mert nem katonának készült, hanem bölcsészkarra jelentkezett.
Elle szülei persze befogadták a fiút, így a szerelmeseknek nem kell különösebben távol lenni egymástól.

A bonyodalmakat az okozza, hogy Ellet jelölték szépségkirálynőnek. Közben a képbe úszik Morgan is, aki utálja Jennyfert (Will ex-barátnőjét), mivel tisztában van vele, mit művelt a lány egykoron Will háta mögött, mikor még jártak. Ezek mellett Elle sem a szíve csücske, mivel a lány rács mögé juttatta Marcot, Will egykori féltestvérét, aki nem más, mint Morgan pasija.

Még nagyobb problémát okoz azonban az, hogy Ellenek pár napja van rá, hogy elhitesse valahogy Willel, hogy ő Arthur király reinkarnációja, ugyanis, ha nem hiszi el, akkor a világnak vége... Ellenek egyáltalán nincs könnyű helyzete, hisz Will mendemondának tartja a sztorit.

Ha ez még nem lenne elég, Elle olyan dolgot tesz, amivel sikerül magára haragítania Willt, akinek ezután még nehezebbé válik a meggyőzése.

A füzetecske meglehetősen rövid, így egy rövid szakaszt látunk csak a páros életéből, Elle mindennapjaiból. Újra felelevenítődik, hogy mi történt a regényben (ez csak nagyvonalakban kerül bemutatásra, mégis elviszi a füzet majd felét), majd kezdődik a toldás.

A rajzok néhol egészen jók, de az, hogy Elle legtöbbször vagy sírós fejet vág, vagy a hátát mutatva pucsít eléggé furcsa. Igazándiból a képregény kategória jobban illene a műhöz, ugyanis nem manga stílusú, ráadásul normális olvasási sorrend (jobbról balra lapozás, jobbról balra buborékozás) jellemzi.

Maga a történet szerintem kicsit gyengécske, és helyenként a rajzolás is, ezért egy gyenge közepes a kivitelezés, és a színvonal is.

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger