z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2013. április 21.

Hino Matsuri - Vampire Knight 1-3.


Amikor először találkoztam a Vampire Knight animével, 2 nap alatt megnéztem az első évadot, és a másodikhoz sem kellett sokkal több nap. Egy héten belül ledaráltam az összes részét, és a Vampire Knight Guilty (VK 2. évad) végén annyira függő véggel szakadt meg, hogy nem tudtam elfogadni, hogy csak ennyi. 
Egy barátom hívta fel rá a figyelmemet, hogy van még folytatás, csak az manga változatban. Mivel már alapvetően sok manga-sorozatot kezdtem el, úgy gondoltam, inkább nem fogok bele. Úgy hozta a sors, hogy nosza, mégis vágjunk bele...

Az alapja a történetnek ugye az, hogy van egy iskola, ahol vannak az estis és a nappalis diákok. A nappalisok nem tudják, hogy az esti tagozat tagjai vámpírok. A lányok mégis megőrülnek, mikor az esti tagozatosok a kollégiumtól az iskoláig vezető utat megteszik. Ezért kellenek a prefektusok (Yuki és Zero), akik visszatartják az őrjöngő tömeget.
Yuki az igazgató örökbefogadott lánya, akit kis korában megtámadott egy vámpír. Kaname, egy tiszta vérű vámpír menti meg, és viszi el az igazgatóhoz, aki befogadja.
Zero családját leigázta egy vámpír, ezért nem szereti őket - és kifejezetten nem szereti Kuran Kanamét sem, Yuki megmentőjét, az éjszakai tagozat vezetőjét.
A napjaik többnyire ugyanúgy telnek, és mikor éppen nem dolgozik a két prefektus, furcsábbnál furcsább dolgok esnek meg velük. Az első pár történet után kiderül Zeroról egy titok, megismerhetjük a múltjukat is, illetve az iskola alapításának történetét. Közben persze felbukkannak vámpírvadászok, bemutatásra kerül a vámpírok hierarchiája, és kiderül, miért olyan különleges Kaname, és a hozzá hasonlók.
A 3. kötet ott ér véget, hogy új diák érkezik az iskolába, aki meglehetősen különös - éppen ezért felkelti a gyanút a többiekben.

Akárcsak az anime esetében, itt is tetszett a rajzolás. Igaz, az animéhez képest más kronológiai sorrendben következnek az események, de ez nem von le sem az anime, sem a manga értékéből. A manga még annyival több, hogy vannak extra jelenetek, illetve oldalak, ahova "Véres vámpíroknak tilos a belépés."

Alig várom, hogy a folytatásokat is olvashassam, illetőleg hogy beérjem az animét, és túllépve rajta megtudjam, mi következett a Guilty után...

Oszd meg a bejegyzést! :

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Wáá! Én is imádom a Vampire Knight-ot! Én mangában 6. részig elolvastam! :) Alig várom a manga magyar folytatását!!! :)))

FFG írta...

A maradék három részt is olvastam, ami megjelent magyarul, hamarosan azokról is írok.
Az animét láttam végig, és engem az motivált az olvasásban, hogy mesélték, a manga tovább megy a történetben, mint az anime :) úgyhogy ha angolul is, de biztosan elolvasom a mangát :)

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger