Responsive Advertisement

2013. április 21.

Hino Matsuri - Vampire Knight 1-3.


Amikor először találkoztam a Vampire Knight animével, 2 nap alatt megnéztem az első évadot, és a másodikhoz sem kellett sokkal több nap. Egy héten belül ledaráltam az összes részét, és a Vampire Knight Guilty (VK 2. évad) végén annyira függő véggel szakadt meg, hogy nem tudtam elfogadni, hogy csak ennyi. 
Egy barátom hívta fel rá a figyelmemet, hogy van még folytatás, csak az manga változatban. Mivel már alapvetően sok manga-sorozatot kezdtem el, úgy gondoltam, inkább nem fogok bele. Úgy hozta a sors, hogy nosza, mégis vágjunk bele...

Az alapja a történetnek ugye az, hogy van egy iskola, ahol vannak az estis és a nappalis diákok. A nappalisok nem tudják, hogy az esti tagozat tagjai vámpírok. A lányok mégis megőrülnek, mikor az esti tagozatosok a kollégiumtól az iskoláig vezető utat megteszik. Ezért kellenek a prefektusok (Yuki és Zero), akik visszatartják az őrjöngő tömeget.
Yuki az igazgató örökbefogadott lánya, akit kis korában megtámadott egy vámpír. Kaname, egy tiszta vérű vámpír menti meg, és viszi el az igazgatóhoz, aki befogadja.
Zero családját leigázta egy vámpír, ezért nem szereti őket - és kifejezetten nem szereti Kuran Kanamét sem, Yuki megmentőjét, az éjszakai tagozat vezetőjét.
A napjaik többnyire ugyanúgy telnek, és mikor éppen nem dolgozik a két prefektus, furcsábbnál furcsább dolgok esnek meg velük. Az első pár történet után kiderül Zeroról egy titok, megismerhetjük a múltjukat is, illetve az iskola alapításának történetét. Közben persze felbukkannak vámpírvadászok, bemutatásra kerül a vámpírok hierarchiája, és kiderül, miért olyan különleges Kaname, és a hozzá hasonlók.
A 3. kötet ott ér véget, hogy új diák érkezik az iskolába, aki meglehetősen különös - éppen ezért felkelti a gyanút a többiekben.

Akárcsak az anime esetében, itt is tetszett a rajzolás. Igaz, az animéhez képest más kronológiai sorrendben következnek az események, de ez nem von le sem az anime, sem a manga értékéből. A manga még annyival több, hogy vannak extra jelenetek, illetve oldalak, ahova "Véres vámpíroknak tilos a belépés."

Alig várom, hogy a folytatásokat is olvashassam, illetőleg hogy beérjem az animét, és túllépve rajta megtudjam, mi következett a Guilty után...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Wáá! Én is imádom a Vampire Knight-ot! Én mangában 6. részig elolvastam! :) Alig várom a manga magyar folytatását!!! :)))

Mandi írta...

A maradék három részt is olvastam, ami megjelent magyarul, hamarosan azokról is írok.
Az animét láttam végig, és engem az motivált az olvasásban, hogy mesélték, a manga tovább megy a történetben, mint az anime :) úgyhogy ha angolul is, de biztosan elolvasom a mangát :)

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *