z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2013. május 17.

Bemutatás: Kiadónként rendezve (1.polc)

Régebben volt egy bejegyzésem, melyben bemutattam az Álomgyár kiadót. Aztán egy polcrendezésnél az jutott eszembe, miért ne rendezzem át úgy a polcaimat, hogy kiadónként legyenek? Így született meg az ötlet, hogy bemutatom nektek is a polcom lakóit: ki, hova, és miért került?

Ez az első 2 polcom. Régen olyannyira tömve voltak, hogy elkezdtek meghajolni. Ezek alatt van még egy "tanulós" részleg, kötelező olvasmányokkal, szótárakkal, és mindennel, ami tanulás - azért maradt le a képről, hogy a szórakoztató irodalomnál maradjak.
Jobbról balra haladva amit láthatunk. A fölső polc eléggé vegyes, találhatunk rajta pár Pongrác könyvek, néhány Álomgyár könyvet, majd egy kicsivel több Delta Visiont, pár Alexandrát, 3 kötetnyi Egmontos könyvet és a Harry Potterektől kezdve Animus kiadósok következnek, bezárva a Narniás kötetekkel.

Első körben úgy gondoltam, hogy az Animus kiadótól lesz annyi kötetem, ami egy teljes polcot kitesz majd, de amikor a felénél elfogytak, gondolkoztam, mi kerülhetne mellé. Az Egmont könyvek a magasságuk okán illeszkedtek a sorba, és ugyanilyen elgondolásból kerültek oda az Alexandrások is. Viszont a Millió dolláros bébi alacsony mivolta alacsony könyveket kívánt. A Delta Vision könyveit szerettem, alacsonyak voltak, miért ne lehetnének hát mindig kéznél?
A szellősség a képen is remekül látszik, ami annak köszönhető, hogy utóbb említett kiadó könyvei közül még pár nem került át az olvasott szekcióba, ezért azokra gondolván van kihagyva hely.

Az alsó polcot tekintve komplikáltabb az összkép, mivel 5 (6) kiadó könyvei vannak rázsúfolva furcsa elrendezésben. Balra hátul a Kelly kiadó kiadványai, elől az Ulpius ház kötetei vannak. Jobbra hátul a Főnix és a Lybrum könyvei, míg elől a Beholder kötetei találhatóak. Középen a Tuan kiadó van "kitámasztva".
Az elrendezés annak köszönhető, hogy ezen kiadóktól - kivéve Tuan - még vannak olvasatlan példányaim, ami amiket szándékomban áll még az idei évben feltenni az olvasott kötetek mellé. Így kapnak elég helyet - teret - és többé-kevésbé hozzájuk is lehet férni. Igaz, a dominó effekt párszor megtréfált már, de ezen lehet segíteni.

Sőt, még az is megeshet, hogy több könyvet tudok felpakolni a polcokra, amennyiben a játék során innen kerül kiválasztásra valamelyik kötet ;)

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger