z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2014. március 1.

2014 Január-Február

Mivel januárban annyira elhavazódtam a valóságban töltött dolgaim miatt, nem jutott időm a blogra. Mindössze annyi időt tudtam vele tölteni, míg egy-egy könyves értékelésnél rányomtam a publikálás gombra.
Furcsa érzés úgy megírni egy bejegyzést, hogy akár napokon át húzódik, mindig hozzájön valami, és nincs annyi időm egybe, hogy megírjam a bejegyzést, majd mondjuk másnap újra átolvassam, és csupán korrekciót végezzek rajta.

Úgyhogy ezúton mesélnék a januárról is, és a februárról is.

Januárban elkezdtem teljesíteni azt, amit kijelöltem az idei évre magamnak: a KIMTE fantasy által közzétett díjazható művek listájának "kivégzése".

Felkerült rá Ta-mia Sansától A menekülés éve, ami a Gender Krónikák 1. része. Ezzel szemben nálam a 2. kötet került le a listámról (olvasatlan polcomról). Januárban tehát az egyik magyar, akitől olvastam, az Sansától A döntés joga volt. A másik a legifjabb írójelölt: Kiss Gábor Mátyás - Az aranyszigony című munkája került fel a blogra (KIMTE listás).

Külföldiek közül végre elolvashattam Zsuzsi ajánlását: Maria Murnane - Papíron príma, egy happolt könyvet: Nigel Hinton - Buddy 1., illetve először angolul, majd magyarul is átrágtam magam Lewis Carol Alice Csodaországban című meséjén.

(Januári mérleg: 5 könyv, ebből 2 magyartól, 3 külfölditől)

Februárban kissé mellékvágányra terelődtem, mikor sikerült hozzájutnom Rachel Renee Russel - Egy Zizi naplója 2. Buli van! című kötetéhez, majd visszazökkenve a normál kerékvágásba (folytatván fogadalmam figyelmes feldolgozását) nekiveselkedtem Imre Viktória Anna - Az Őrült Hold alatt című könyvének, amelyet nem láttam a KIMTE fantasy (K-f) listán.
Ismét mellékvágányon haladva a kezembe akadt Rachel Wardtól Az örökkévaló (Számok 3.), mely egy olyan sorozat záró kötete, ami az idők során a szívemhez nőtt.
Maradva a komor hangulatú könyveknél, elolvastam Jenny Downham - Amíg élek című alkotását, melynél a film változat megnézése sem váratott magára sokáig.
És még egy kis melankólia, szomorúság és izgalom következett Tahereh Mafi - Ne érints című sorozatkezdő kötetével.

(Februári mérleg: 5 könyv, ebből 1 magyar, 4 külföldi)

Egyelőre a február lezárult, de márciusban újabb meglepetésekkel készülök, és újabb könyveket hozok. 

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger