z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2014. május 20.

Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan - Mi történt Peruban? (Bane Krónikák 1.)

Cassandra Clare - Végzet ereklyéi sorozatához megérkeztek a kiegészítő kötetek. Magnus Bane kalandjait foglalja össze a Bane Krónikák sorozat, melyből 4 már megjelent magyarul is, és 10 van angolul.

A könyvecskék a borítón egy-egy betűt tartalmaznak. Az elsőre minő meglepetés, az M betű került, a másodikra az A, a harmadikra a G a negyedikre pedig az N. A vékony kis gerinceken szintén elkezdődik kirajzolódni Magnus neve, de mire ez megtörténik, még van pár kötet.

Az M (első) kötet: Mi történt Peruban? Magnus valamiért ki van tiltva Peruból. Vajon mi történt, hogy ezt illette? Kalandjai elején Ragnor Fellel van, majd csatlakozik hozzájuk egy harmadik boszorkánymester is.

Több érdekesség is kiderül Magnusról. Például, hogy nem csak a férfiak, de a nők is gyengéi. Hogy nem tud sem táncolni, sem hangszeren játszani. Meglehet, hogy emiatt tiltották ki? A kötetben található szerelem, baráti beszélgetések, és némi időbeli ugrálás...

Maga a kötet ötven pár oldal, és nincs is nagy története. A legfőbb pozitívuma, hogy némileg megismerhetjük Magnust. Nem vagyok egyedül abban a táborban, akik szerették Clare sorozatában, viszont ez a füzetecske akkor is katasztrofális. Érthetetlen, miért nem került egyben kiadásra az összes történetecske. Egyesével a kötetek elvesznek a könyvespolcon is - a boltban is csak a véletlenen múlt, hogy megláttam.

Novellás kötetként viszont értelmes vastagságban megállta volna a helyét, miközben nem kellene arra sem várogatni, mikor jelenik meg a következő rész, vagy megjelenik-e egyáltalán.

Összességében ez egy kissé lappazarló kötet, dátumokkal elválasztott novellákkal, amiknek értelme nem sok van, csak erőltetett bohóckodás... A sorozat után inkább csalódást okoz, mint örömet, hogy végre bepillanthat az olvasó Magnus Bane világába... a vége meg... erősíti, hogy semmi értelme az egésznek.

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger