Responsive Advertisement

2014. május 20.

Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan - Mi történt Peruban? (Bane Krónikák 1.)

Cassandra Clare - Végzet ereklyéi sorozatához megérkeztek a kiegészítő kötetek. Magnus Bane kalandjait foglalja össze a Bane Krónikák sorozat, melyből 4 már megjelent magyarul is, és 10 van angolul.

A könyvecskék a borítón egy-egy betűt tartalmaznak. Az elsőre minő meglepetés, az M betű került, a másodikra az A, a harmadikra a G a negyedikre pedig az N. A vékony kis gerinceken szintén elkezdődik kirajzolódni Magnus neve, de mire ez megtörténik, még van pár kötet.

Az M (első) kötet: Mi történt Peruban? Magnus valamiért ki van tiltva Peruból. Vajon mi történt, hogy ezt illette? Kalandjai elején Ragnor Fellel van, majd csatlakozik hozzájuk egy harmadik boszorkánymester is.

Több érdekesség is kiderül Magnusról. Például, hogy nem csak a férfiak, de a nők is gyengéi. Hogy nem tud sem táncolni, sem hangszeren játszani. Meglehet, hogy emiatt tiltották ki? A kötetben található szerelem, baráti beszélgetések, és némi időbeli ugrálás...

Maga a kötet ötven pár oldal, és nincs is nagy története. A legfőbb pozitívuma, hogy némileg megismerhetjük Magnust. Nem vagyok egyedül abban a táborban, akik szerették Clare sorozatában, viszont ez a füzetecske akkor is katasztrofális. Érthetetlen, miért nem került egyben kiadásra az összes történetecske. Egyesével a kötetek elvesznek a könyvespolcon is - a boltban is csak a véletlenen múlt, hogy megláttam.

Novellás kötetként viszont értelmes vastagságban megállta volna a helyét, miközben nem kellene arra sem várogatni, mikor jelenik meg a következő rész, vagy megjelenik-e egyáltalán.

Összességében ez egy kissé lappazarló kötet, dátumokkal elválasztott novellákkal, amiknek értelme nem sok van, csak erőltetett bohóckodás... A sorozat után inkább csalódást okoz, mint örömet, hogy végre bepillanthat az olvasó Magnus Bane világába... a vége meg... erősíti, hogy semmi értelme az egésznek.

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *