Responsive Advertisement

2015. július 2.

Sulyok Katalin - Hogyan készül?

Fülszöveg:
Amikor beléptek az üzletbe, és körülnéztek, feltűnik, mennyi konzerv sorakozik a polcokon. A hűtőben sok-sok zacskó tej, fölötte kék rekeszekben joghurt, tejföl, csokis tej várja, hogy megvegyék és hazavigyék. Egy másik hűtőben van a mélyhűtött csirke, sok száz csomag egymás hegyén-hátán. Aztán a kenyeres pulthoz léptek. Mennyi kifli, zsemle, kalács, kenyér! Vajon honnan szállítják mindezt a boltba? Erről szól a könyv, amely érdekes riportjaival a "csirkegyárba", a tejüzembe, a konzervgyárba, a pékségbe kalauzol. 
A gyári berendezéseket bemutató fotókat az MTI készítetett, a grafika Tamás Noémi munkája.

Hogy is került fel a blogra ez a könyv? Édesanyám könyvei között matattam egy keveset. Nem volt neki túl sok, és nemigazán szeret olvasni sem. Úgy gondoltam, ha már a polcomon van meglesem, mik közül válogathatott gyerekként.

Egy meglehetősen gyerekeknek való kötetről van egyébként szó, ahol gyerekek faggatnak felnőtteket arról, milyen dolgozni pékként, vagy tejüzemben stb. helyeken. A gyerekek kikérdezik a felnőtteket a gépek működéséről, arról, hogyan kerülnek a szóban forgó termékek a boltok polcaira. A tejüzemes résznél azért sikerült mosolyognom imitt-amott a válaszokon, főleg annak tudatában, hogy jómagam is beszélgettem tejüzemben dolgozókkal, és ők kissé más képet festettek a dologról, mint amit ebben a kötetben látunk.

A gyerekeknek pedig meglehetősen elrugaszkodott fantáziájuk van néha azt illetően, ki mivel foglalkozik. Azt hiszem, nem is lehet erről a kötetről többet írni. Talán még annyit, hogy illusztrációk és fotók egyaránt találhatóak a szövegek között, amik bemutatják a tényleges munkát. Érdekes kirándulás azokon a helyeken, ahol a mindennapi élelmiszereink készülnek... 

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *