z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2015. július 2.

Sulyok Katalin - Hogyan készül?

Fülszöveg:
Amikor beléptek az üzletbe, és körülnéztek, feltűnik, mennyi konzerv sorakozik a polcokon. A hűtőben sok-sok zacskó tej, fölötte kék rekeszekben joghurt, tejföl, csokis tej várja, hogy megvegyék és hazavigyék. Egy másik hűtőben van a mélyhűtött csirke, sok száz csomag egymás hegyén-hátán. Aztán a kenyeres pulthoz léptek. Mennyi kifli, zsemle, kalács, kenyér! Vajon honnan szállítják mindezt a boltba? Erről szól a könyv, amely érdekes riportjaival a "csirkegyárba", a tejüzembe, a konzervgyárba, a pékségbe kalauzol. 
A gyári berendezéseket bemutató fotókat az MTI készítetett, a grafika Tamás Noémi munkája.

Hogy is került fel a blogra ez a könyv? Édesanyám könyvei között matattam egy keveset. Nem volt neki túl sok, és nemigazán szeret olvasni sem. Úgy gondoltam, ha már a polcomon van meglesem, mik közül válogathatott gyerekként.

Egy meglehetősen gyerekeknek való kötetről van egyébként szó, ahol gyerekek faggatnak felnőtteket arról, milyen dolgozni pékként, vagy tejüzemben stb. helyeken. A gyerekek kikérdezik a felnőtteket a gépek működéséről, arról, hogyan kerülnek a szóban forgó termékek a boltok polcaira. A tejüzemes résznél azért sikerült mosolyognom imitt-amott a válaszokon, főleg annak tudatában, hogy jómagam is beszélgettem tejüzemben dolgozókkal, és ők kissé más képet festettek a dologról, mint amit ebben a kötetben látunk.

A gyerekeknek pedig meglehetősen elrugaszkodott fantáziájuk van néha azt illetően, ki mivel foglalkozik. Azt hiszem, nem is lehet erről a kötetről többet írni. Talán még annyit, hogy illusztrációk és fotók egyaránt találhatóak a szövegek között, amik bemutatják a tényleges munkát. Érdekes kirándulás azokon a helyeken, ahol a mindennapi élelmiszereink készülnek... 

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger