Responsive Advertisement

2016. május 23.

Cassandra Clare, Maureen Johnson - A Dumort Hotel tündöklése (Bane Krónikák 5.)

Úgy vettem észre, hogy mostanában kissé leálltam a Bane Krónikák olvasásával dacára annak, hogy a kiadó oldalára nem panaszkodhatok, a részek szépen sorban jöttek kifele.

Magnus Bane egy olyan karaktere a Végzet ereklyéi sorozatnak, akit nagyon megkedveltem anno. A Bane Krónikák valahogy elkezdi közelebb hozni a karakterét az olvasókhoz.

Azt hihetnénk, hogy az MI ideje lecsengett, miután a film változat megbukott. Valójában azonban készült belőle egy tv sorozat változat (még nem volt hozzá szerencsém), ahol új arcokat dobnak be. 

Azt kell mondjam, hogy a Bane Krónikák -ból pedig minél előbbre haladok, annál jobban tetszik. Ezúttal 1929 -be követjük Magnust, aki bárt nyit, és illegálisan méri az italt, mígnem tönkre nem teszik a bárját. Fülest kap egy démonidézésről, aminek nem ártana utána néznie... A történet 1929. októberében vesz különös fordulatot, mikor Magnus rájön, mi történik valójában.

Mivel még mindig alapvetően rövid történetekről van szó, bármi többet mondanék, már lelőném a poént. Tetszett ez a kis történet. Magnus a maga módján még mindig szellemes, laza, és hatalmas ereje ellenére csak szórakozásból fitoktatja hatalmát, illetve azért, hogy segítsen másokon. Ez most is megmutatkozik.

Újabb barátait ismerhetjük meg, illetve találkozhatunk a legidősebb boszorkánymesterrel, akinek még Magnusénál is nagyobb hatalma van. Egy vámpírlány is felbukkan a színen, aki figyelmeztetést hoz, de nem árulja el, hogy kitől vagy miért.

Összességében nézve szerintem felfelé ívelő tendenciát mutat a sorozat a szokásos stílusban, néhány árnyvadászos bénázással, Magnushoz kötődő poénokkal és lazasággal, varázslással, mondénokkal... Aki szereti Magnust, annak kötelező darab...


GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *