Responsive Advertisement

2020. július 30.

Neil Gaiman, Michael és Mallory Reaves- Ezüst álom (Köztesvilág 2.)

Folytassuk a bejegyzések sorát a sorozat második kötetével. Ezúttal Joey már több éve egy csapat tagja, melynek többé-kevésbé ő a vezetője az első kötetbeli mentőakciója után. Meglehetősen adnak társai a szavára. 

Kapnak egy küldetést: információt kell szerezniük a Binárisoktól. Az akció nemcsak, hogy balul sül el, de még egy kívülállót is sikerül véletlenül magukkal vinniük vissza a Köztesvilágba.

Innentől fogva felfordul az élet, hiszen Acacia Jones csak úgy megjelenik a Bázison. Ő nem Joey vagy valamelyik verziója, így nem illik oda. Az Öreg (Joe, a vezető) valamiért mégis bízik benne, és minden jogosultságot megad neki. Vajon ki ez a lány és mit keres a Bázison?

Az Öregnek nem tetszik, hogy elpuskázták a küldetést, hát visszaküldik a csapatot, hogy elvégezzék a feladatukat. Illetve kapnak még egyet: be kell hozniuk egy újabb világjárót.

Miután egyszerre több világjárót is begyűjtenek (több csapat), és a Bázisra visznek, kezdetét veszi egy különös terepgyakorlat. Ennek során többen megsérülnek egy balesetben, de persze egy halálos kimenetelért megint Joey kerül a negatív középpontba társai körében. 

Valahogy semmi sem stimmel. Acacia eltűnik, ahogy ugranak a hajóval. Nyomozni kezdenek a haláleset ügyében. Joey rájön, hogy áruló van Köztesvilágban, ráadásul nem is egy, hanem legalább kettő. De vajon ki(k) ők, és mit akar(nak)?

A szokott gördülékeny stílus mellett rengeteg akció, nyomozás, és fordulat fogadja ismételten az olvasót. Ifjúsági regénynek kíváló. Előkerül a térjárás mellett az időutazás, és ahogy az első kötetben megismerhettük a HEX-et, úgy most a technológia, a Binárisok világába és lényeibe nyerhetünk betekintést. Nekik más eszköztár áll rendelkezésükre a harcokban, ami merőben új megoldásokat kíván Joey és verziói részéről. 

Joey egyébként több dologra is rájön a HEX-szel és a Binárisokkal kapcsolatosan. Nem is különböznek ők annyira, mint eleinte hitték...

Összességében nézve ez egy rendhagyó sorozat, hiszen az első részben a varázsvilágot, lényeit, szabályait ismerhettük meg, a másodikban ugyanez történik a technológiai (sci-fi) elemekkel. A színvonal nem ingadozik, azonos szinten van a nyitókötettel. Gyorsan lehet haladni vele, és valóban szórakoztató. Folyamatosan vártam, hogy vajon mi fog következni.

Van még egy lezáró, harmadik kötete is a szériának, ami most egyelőre váratni fog magára, mivel az még nem csücsül a polcaimon. Addig is ajánlom a sorozat első két kötetét elolvasásra mindenkinek. 


GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *