Responsive Advertisement

2020. július 29.

Cassandra Clare, Sarah R. Brennan, Maureen Johnson - A New Yorki-i Intézet csatája (Bane Krónikák 9.)

A Bane krónikák sorozat azért nőtt a szívemhez, mert Magnus Bane nagy kedvencem a Végzet ereklyéi sorozatból. 
A sorozat a boszorkánymester néhány kalandját meséli el. Ezúttal a felkelések idejébe 1989-be invitál minket, hogy bemutassa, Valetine hogyan szervezte a felkelést, hogy a Kör tagjai milyen ádáz dolgokat műveltek.
Történetünkben egy vérfarkas gyerek kér segítséget Magnustól, aki azonnal megy, hogy kiszabadítsa a vérfarkas családját. A Kör tagjai azonban nemigazán szeretik az alvilágiakat, és a kompromisszumos megoldásokat.

Magnus összetűzésbe került tehát a Kör Árnyvadászaival. A felmentő serege, akik szintén árnyvadászokból állnak, elbuknak... Hogy ebből a helyzetből hogy vágja ki magát, azért olvassátok el a kötet...

Nagyon érdekes látni, hogy most jutunk el a sorozatban oda, ahol a Csontváros kezdődik, ami igazándiból az előzménye a regénysorozatnak. Hisz innentől fogva válik világossá, hogy mi is történt a Végzet ereklyéi sorozatban, miért nem szeretik az alvilágiak az árnyvadászokat, vagy Clary miért nem tudott semmiről anyjával és annak múltjával kapcsolatosan. 

Nagyon tetszett a kötet, hiszen láthatjuk a hősies Magnust, aki szeretne az alvilágiak védelmére kelni. Látjuk ugyanakkor azt, hogy könyörületes és segít annak is, akiről eleinte úgy látszik, az ellensége. 

Mivel ez egy 60 oldal körüli kisregény, túl sokat nem tudok mesélni ezzel kapcsolatosan. Annyit viszont igen, hogy jobban tetszett, mint a korábbi kötetek. Lehet, hogy ez azért van, mert ez volt az első kötete a sorozatnak (azok közül, amiket olvastam), ahol olyan szereplők bukkannak fel, akikkel hosszabban elidőzhettem a Végzet ereklyéi sorozatban.

Nem tudom, viszont ez egy kihagyhatatlan és fontos darabka, hogy megérthessünk néhány dolgot, ami a Végzet ereklyéi sorozatban csak az említés szintjén van jelen. 

Összességében nézve fontos darabja az árnyvadász-történelemnek, úgyhogy kötelező olvasmány a Végzet ereklyéi sorozat rajongóinak!

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *