z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2012. január 20.

Neil Gaiman - Farkasok a falban

Farkasok vannak a falban - vette észre Lucy. Viszont, ha a farkasok kiszabadulnak, akkor mindennek vége. Különös nesz hívja fel rájuk a figyelmet, és amikor kiszabadulnak... hát tényleg mindennek vége. Lucy és családja kénytelen elhagyni a házukat, az otthonukat, menekülniük kell a farkasok elől, akik aztán mindenfélét csinálnak odabent. Viszont a kislány feltett szándéka, hogy visszaszerzi a "barátját", azután pedig a házat is...

Neil Gaiman a tőle megszokott formában, ismét egy borongós mesét tár elénk, melyet Dave McKean rajzai tökéletesen egészítenek ki, összhangban, harmóniában vannak a történettel. Ez a nagyon vékonyka könyvecske néhol olyan, mint egyfajta képregény, néhol viszont csak egy-két mondat, ha bekerült az oldalra. A java részben a képekből álló könyvecske egyfajta körforgást is rejt magában, és noha borongós, és komor hangulata van, mégis bájos, és egyszerű. Igazi gaimanos történetecske, Gaiman specialitásával, és fantáziájával.
Dave McKean rajzai pedig tényleg remek választások voltak az "aláfestéshez", mind színvilágban, mint kivitelezés miatt, mely kissé absztraktra sikerült, mégis hasonló hatást keltett, mint például a Coraline mesevilága.

Karakterkidolgozásról, vagy stílusról nemigazán lehet itt beszélni, mert az egész könyv úgy 58-60 oldalból áll, és oldalanként 1-2 mondatból. Viszont maga a történet tényleg elragadó, és aranyos.

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger