Responsive Advertisement

2013. június 4.

Dedikálások könyvhéten, amikre mennék...

Sokan kérdezik tőlem a környezetemben, mi ez a bezsongás, ami napok óta körülvesz, és mikor megtudják, hogy könyvhét-könyvhét-könyvhét, a következő kérdés hangzik el az esetek 90%-ában: "És az mire jó?"

Attól függ, honnan nézzük a dolgot. Valaki azért megy, mert kedvezményesen vehet könyvet, részt vehet nyereményjátékokon, és rengeteg relikviához (bögrék, pólók, könyvjelzők etc.) tud hozzájutni.

Mások azért néznek ki a könyvhétre, mert vannak a színpadokon beszélgetések írókkal, grafikusokkal, és vannak dedikálások.

Van egy harmadik csoport, akik magát a hangulatát élvezik ennek az egész eseménynek, hogy még a tér közepén levő szobron is (már ha az illető a budapesti Vörösmarty Teret célozza meg) emberek csüngenek könyvvel a kezükben, és dinamittal sem lehet onnan kirobbantani. Ameddig a szem ellát, mindenhol könyvekkel megpakolva sétálgatnak, mintha egy külön könyves bolygóra csöppenne az ember.

Van, aki mindezekért együttvéve, és a jó társaságért látogat ki - többek közt így vagyok vele én is.

Tavaly volt az első olyan alkalom, hogy dedikáltattam könyvet (Baráth Katalinnal és Brandon Hackettel), és meglehetősen szimpatikusnak találtam őket. Ilyen indíttatásból kifolyólag gyorsan megnéztem, kik dedikálnak idén, és ezúttal kicsit több helyet (standot) szemeltem ki magamnak.

A hihetetlen a dologban az, hogy minden író, akit megkérnék, hogy firkálja össze a könyveimet, ugyanazon a napon lesz kint, így elég érdekes programsorozatnak nézünk elébe.

14:00 - 15:00 Vivien Holloway (@Wee) a Pokoli szolgálat című könyvét fogja bemutatni, és dedikálni, méghozzá az Atlantic kiadónál. 

Szintén 14:00-ás kezdéssel Ta-mia Sansa (@Sansa) a Delta Visionnél megjelenő első regényét fogja dedikálni 16:00-ig.

15:00-tól Benyák Zoltán (vagyis Jonathan Cross) a Felvidéki kiadók - Historiumnál írja alá a Háború gyermekei és az Ars Fatalis című műveit, illetve (ahogy a Grafoman kiadó oldalán írják): "És minden mást is, amit a kedves olvasó magával hoz."

16:00-tól az Agave kiadó standjánál László Zoltán tart dedikálást új könyvének, az Egyszervolt -nak a megjelenése alkalmából.

Szeretnék minden helyszínre kijutni, és összefirkáltatni a velem utazó köteteimet idén is. 
És ha már egy fogadás nehezíti a könyvhetes létem (azzal, hogy nem vehetek könyvet), legalább lesz mit olvasnom a hazafele úton is, míg órákat zötyögök a vonaton ;). 

Ti is várjátok már a könyvhetet?

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *