Az árnyékvilág peremén
Csillagfényszövők
Sea Monsters and Other Delicacies
The End of the World
Skulduggery Pleasant
The Last Ever After
Itt nincsenek hercegek
Az ördög köve
Wunderkind. Una lucida moneta d'argento
Stan és Pan

2014. november 20.

Filmszemle: Vámpírakadémia


Barátoknak sikerült rávenni arra, hogy megnézzem a Vámpírakadémia filmet, ami maradandó lelki károsodást okozott mindenkinek, aki megnézte. 

Az előzetesben már látható, hogy meglehetősen arra mentek rá: ez egy roppantmód humoros tinifilm lesz, vámpírokkal, egyedi világgal stb. ahol 2 főhősnőnknek meg kell küzdenie a "gimis" problémákkal, veszéllyel, fenyegetéssel stb.

Ez mind szép és jó, mert hasonlít a könyvbeli történetre, ahol szintén előkerül a társadalom, az intrika, és hasonló szépségek. A történet nagyjából megegyezik azzal, amit már a könyvben megismertünk, még ha felületesen is, de valamit visszaad belőle.

A legnagyobb gond a szereplők, és a karakterekben eszközölt változtatások voltak. Gondolom, viccesebbé akarták tenni egyik-másik karaktert, helyette idegesítő lett és meglehetősen kreténné váltak.

Ilyen volt Kirova és a királynő is, akik teljesen lejáratják magukat. Lenéznek mindenki mást, és olyanok, mint a tinicsitrik (úgy viselkednek). "Csitt édesem, most én beszélek", és társai megmozdulások egyszerűen bugyutává tették a felnőtt karaktereket. Az pedig, hogy a királynő meg akar alázni mindenki előtt egy hercegnőt, egyszerűen röhejes... Miért? A könyvben Lissát mindenki tisztelte, elvesztette a szüleit, hercegnő, és mint nemesi vérrel, nem szokás lekezelően bánni. A királynő ezért mindig Rose-on verte le a port. Ebből itt semmi nem látszik. Az pedig, hogy a történet elején felvázolják, hogy vannak a nagy családok, akiket mindenki tisztel, nem marad semmi akkor, amikor Lissát a királynő elkezdi alázni közönség előtt. 

A másik kifogásom Dimitrij volt. Érthető, hogy mindenképpen orosz színésszel akarták kivitelezni (láttunk már ilyent máshol is, pl. mikor Viktor Krum szerepére kerestek embert a HP-ban). Viszont Dimitrij külsőre sehogy sem stimmel. Képzeljünk el egy testőrt: mindig edz, sokszor van bevetésen, jó kondiban kell lennie. Dimitrijről itt többször is elhangzik, hogy milyen menő, meg istenség stb. Amikor ledobja az átok miatt a textilt, már a trailerből is kitűnik, hogy egy húsgolyót raktak be a szerepre. Vagy extra zsírréteg kellett neki, mert olyan hideg volt Oroszországban, és nem tudott alkalmazkodni olyan gyorsan a klímához, vagy nem tudom, de ez így ebben a formában nem klappol. 

Sok dolog teljesen értelmetlen a filmben a szereplők viselkedésén túl is. A trailerben vannak jelenetek, amik a filmben abszolút nem jönnek elő, úgyhogy nem is érthető, miért kerültek bele. A filmben értelmetlen a Rose-Dimitrij szál, egyszer csak puff, és már egymás karjában végzik és még egy tucatnyi ilyen apróság...

Ami pozitívum, hogy nem hagyták ki a véres jeleneteket, amikor Lissára rá akarnak ijeszteni. Hogy volt vége, és nem csak egy képhalom lett, mint anno a Twilight, hanem volt egyfajta történetvezetés. A vágások itt-ott gyatrára sikerültek, de ez legyen a legnagyobb baja.

Összességében egyszer nyögvenyelősen nézhető volt, de ugyanolyan sokkal keltem fel előle, mint anno a Szingli fejvadász elől... Ezek után a Csontvárost már meg sem merem nézni... 

Nincsenek megjegyzések:

Az elmúlt hét legnépszerűbbjei

Rendszeres olvasók

Feliratkozás