z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2014. november 20.

Filmszemle: Vámpírakadémia


Barátoknak sikerült rávenni arra, hogy megnézzem a Vámpírakadémia filmet, ami maradandó lelki károsodást okozott mindenkinek, aki megnézte. 

Az előzetesben már látható, hogy meglehetősen arra mentek rá: ez egy roppantmód humoros tinifilm lesz, vámpírokkal, egyedi világgal stb. ahol 2 főhősnőnknek meg kell küzdenie a "gimis" problémákkal, veszéllyel, fenyegetéssel stb.

Ez mind szép és jó, mert hasonlít a könyvbeli történetre, ahol szintén előkerül a társadalom, az intrika, és hasonló szépségek. A történet nagyjából megegyezik azzal, amit már a könyvben megismertünk, még ha felületesen is, de valamit visszaad belőle.

A legnagyobb gond a szereplők, és a karakterekben eszközölt változtatások voltak. Gondolom, viccesebbé akarták tenni egyik-másik karaktert, helyette idegesítő lett és meglehetősen kreténné váltak.

Ilyen volt Kirova és a királynő is, akik teljesen lejáratják magukat. Lenéznek mindenki mást, és olyanok, mint a tinicsitrik (úgy viselkednek). "Csitt édesem, most én beszélek", és társai megmozdulások egyszerűen bugyutává tették a felnőtt karaktereket. Az pedig, hogy a királynő meg akar alázni mindenki előtt egy hercegnőt, egyszerűen röhejes... Miért? A könyvben Lissát mindenki tisztelte, elvesztette a szüleit, hercegnő, és mint nemesi vérrel, nem szokás lekezelően bánni. A királynő ezért mindig Rose-on verte le a port. Ebből itt semmi nem látszik. Az pedig, hogy a történet elején felvázolják, hogy vannak a nagy családok, akiket mindenki tisztel, nem marad semmi akkor, amikor Lissát a királynő elkezdi alázni közönség előtt. 

A másik kifogásom Dimitrij volt. Érthető, hogy mindenképpen orosz színésszel akarták kivitelezni (láttunk már ilyent máshol is, pl. mikor Viktor Krum szerepére kerestek embert a HP-ban). Viszont Dimitrij külsőre sehogy sem stimmel. Képzeljünk el egy testőrt: mindig edz, sokszor van bevetésen, jó kondiban kell lennie. Dimitrijről itt többször is elhangzik, hogy milyen menő, meg istenség stb. Amikor ledobja az átok miatt a textilt, már a trailerből is kitűnik, hogy egy húsgolyót raktak be a szerepre. Vagy extra zsírréteg kellett neki, mert olyan hideg volt Oroszországban, és nem tudott alkalmazkodni olyan gyorsan a klímához, vagy nem tudom, de ez így ebben a formában nem klappol. 

Sok dolog teljesen értelmetlen a filmben a szereplők viselkedésén túl is. A trailerben vannak jelenetek, amik a filmben abszolút nem jönnek elő, úgyhogy nem is érthető, miért kerültek bele. A filmben értelmetlen a Rose-Dimitrij szál, egyszer csak puff, és már egymás karjában végzik és még egy tucatnyi ilyen apróság...

Ami pozitívum, hogy nem hagyták ki a véres jeleneteket, amikor Lissára rá akarnak ijeszteni. Hogy volt vége, és nem csak egy képhalom lett, mint anno a Twilight, hanem volt egyfajta történetvezetés. A vágások itt-ott gyatrára sikerültek, de ez legyen a legnagyobb baja.

Összességében egyszer nyögvenyelősen nézhető volt, de ugyanolyan sokkal keltem fel előle, mint anno a Szingli fejvadász elől... Ezek után a Csontvárost már meg sem merem nézni... 

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger