Responsive Advertisement

2014. június 16.

Beszámoló: Könyvhét 2014

Ha június, akkor könyvhét. Némiképp megjutalmaztam magam azzal, hogy kiszakadva kicsit a vizsgák és a szakdolgozat okozta stresszből, kilátogattam Budapesten a Vörösmarty térre.

SZOMBAT:
A szombatot úgy tudnám összefoglalni, hogy fantasztikus volt. Reggel Győrből átszállingóztam egy fél könyvtárral Bp.-re (21 könyv), és azzal számoltam, hogy körülbelül 25-tel fogok visszafele távozni. Nem jött össze... 
Reggel valamivel 10 után az Atlantic Press standjánál nyitottuk a napot, miután @Kispingvin eljött értem a Keletibe. Megismerkedtünk @Amygdalával, majd következett egy AgiVega dedikálás, ahol három kötet is firkálást kapott.
A délelőtt java része nézelődéssel telt. 
Eddig extra a táskában: A 210-es izotóp (William G. Winkler)
Elmentünk az Ad Astra standjához a Falak mögött antológiáért, majd a Ciceró standjánál barátkoztam a gondolattal, hogy enyém legyen egy Loki farkasai. A negyedik labirintus bekerült szatyorba, illetve a Diary of a Wimpy kid 5-7 (3/7-ednyi álmom vált ezzel valóra). Sajnos a sorozat elejéből nem maradt több kötet.
A tavalyi évben a könyvhéten a Galaktika standjánál vásároltam egy WWW2-est (Robert J. Sawyer), és gondolkoztam rajta, hogy szükséges lenne végre lezárni a trilógiát. Ami annál a standnál történt...  az nem is maradt ott, és egy meglehetősen kellemes élménnyel, és egy könyvvel gazdagodva távoztunk a standtól (Kétszázadik (Burger István szerk.)). Később visszamentünk egy fotózásra, ami szintén kellemes hangulatban telt. Maradjunk annyiban, hogy érdekes képek születtek.
Közben persze megláttunk 500,- -as könyveket, mangákat, és más remek akciókat. A KMK-tól végre beszereztem az U-t és az S-et, úgyhogy MAGNUS neve végre teljes, illetve enyém lett egy Fétis is.
És persze jött a... DELTA VISION!

Nap közben dedikálásról dedikálásra haladtunk. Így kapott firkát az alábbiakból álló könyvstóc:
- AgiVega (még reggel): 3 kötet reggel korán.
- Szélesi Sándor: Már tavaly és tavaly előtt is próbálkoztam olyannal, hogy elcsípjem az írót, viszont nem sikerült, a könyveinek a száma pedig évről évre nőtt a polcaimon. A Falak mögött című antológia dedikáltatása során az kézről kézre járt (sajnáltam, hogy később nem maradt időm visszamenni, hogy valamennyi szerző aládedikálja a novelláját :( Remélhetőleg még lesz rá alkalom valami úton-módon ezt pótolni). A táskából egyre-másra kerültek elő a Szélesi Sándor/Anthony Sheenard könyvek (a nagyon régiektől az egészen újabbakig). Az összes kötet végül kézről kézre járt, mert mindegyikbe más kísérő került, és kíváncsian lapozták végig, melyikbe mi jutott. Közben befutott Timus, aki odaadta azt a Szélesi könyvemet, ami még nála volt, úgyhogy mentem repetázni, miközben Timus megmutatta a kötetben a Láthatatlan várossal kapcsolatos észrevételeit - amiből aztán egész napos vicc kerekedett (hol is van a Parlament? - fej lehajt - Arra!)
- Gaura Ágnes (15:00): Először csak a sorozata 1-2. részét szerettem volna dedikáltatni (a harmadik dedikáltan itthon csücsült a polcon), és este egy szokatlan incidens• miatt még két darab 4. kötet is a tollhegye alá került (erről kicsit később). Jellegzetessége a dedikálásnak, hogy Shannara is a sorban állt - kalappal felvértezve, inkognitóban. (Gaura Ágnes dedikálásán elárultak egy aprócska információmorzsát a jövőre vonatkozóan: láthatunk még novellát az írónőtől. ;) )
- Benyák Zoltán (15:00): Gyorsan átsiettem Benyák Zoltánhoz. Tavaly is sikerült egy gyors dedikáltatás nála, és idén végre sikerült növelnem a szatyraim tartalmát a már említett Falak mögöttel (a tolla alatt végezte), és a sokak által ajánlott A háború gyermeke című kötetével (szintén firkált példány lett). Jutott egy kis idő a beszélgetésre az íróval, aminek örültem, és olyan szépségeket kaptam tőle, hogy a szavam is elakadt. Illetve kaptam egy kis betekintést annak kapcsán, mi lesz a következő könyvének az alapja. (Annyit talán elárulhatok, hogy nagy meglepetés lesz, úgyhogy figyeljétek a megjelenést!)
- Kemese Fanni (15:00): Szintén két könyvet kapott a tolla alá Kemese Fanni is. Egyelőre sajnos nem első és második kötetből állt a duó, hanem két első kötet, de már készül a folytatás...
- Brandon Hackett (17:00): Az Agave standjánál egész szép sor állt ötkor. Brandon Hackett új könyvét vittem magammal, amivel kapcsolatos kérdéseimre az író megadta a választ. Az időutazás néha okoz némi keveredést :) 
- Benina (17:00): Idén is szerettem volna mindenképpen meglátogatni Beninát, mert az előző évben is jó volt vele beszélgetni. Két könyvet vittem hozzá saját részről, és egyet még hozzátettek aláíratásra. Az írónő mindenkit meglepett egy részlettel az új, készülő könyvéből (Tükör), és lehet majd szavazni rá, hogy bekerüljön-e a könyvbe, avagy sem. 
- On Sai (19:00): Hihetetlenül későn volt már On Sai dedikálása, és addigra már úgy elfáradt a csapat, hogy mindenki az árnyékban ülve várt rám. Viszont Calderon története annyira megtetszett, hogy nem hagyhattam firkálás nélkül. Valamivel a kijelölt időpont előtt már egy kisebb csapat gyűlt az írónő köré, és természetesen folyt a szó könyveiről. Némi előzetes betekintést is nyújtott a 3. kötetbe (viszont a második kötetre való tekintettel ezt cenzúrázottan hallgattam). A csapat tagjai rábeszélték az írónőt egy olyan oldal létrehozására, ahova extrák kerülnek ki. (Keressétek majd a Facebookon!)

•A Delta Vision standja volt egész nap a tabu. Úgy terveztem, hogy Gaura Ágnes dedikálása bőven elég lesz, nem vetek egy pillantást sem a könyveikre, mert a fél standot viszem... Viszont egy dologgal nem számoltam: Hankmannel. Miután már kiválasztott két könyvet, nekiállt alkudozni, hogy legyek a 2+1-es akciójának a részese. Itt kellett volna sarkon fordulnom. A végén már bent volt a buliban Hankman, Timus, Wee, Lena91 és én is, így kihoztunk egy 5+6-os akciót (pedig olyan nem is volt). Így sikerült dedikáltatni Bori eddigi utolsó történetét. A Delta Vision oldalán szemezgetve a megjelenéseikkel találkoztam még egy könyvvel, ami érdekelt volna - szatyorba került -, illetve egy régi vágású Ólomerdő is hozzám került (sajnos az írónővel már nem tudtam dedikáltatni - talán majd jövőre). 
Örültem, hogy be tudtam vásárolni a Deltás könyvekből, ezzel is csökkentve azt a listát, ami még beszerzésre vár a kiadó kínálatából.

Este csináltunk egy négy (öt?) tagú molytalit - az ötödik tag a cukisági faktor fenntartásáért felelő Danny volt, aki egy hatalmas svindler: nincs ember, akit nem vesz le a lábáról.

VASÁRNAP
"- De BOSZI! Beleülhetek az ölébe? Áh, foglalt... már a könyv megelőzött..."
(Lovranits Júliával, a Lea és a viharbanyák dedikálásán)
Vasárnapra kicsit kimerültek az elemek. Dél környékére értem ki a térre immáron egyedül, úgyhogy elmentem Csukás István dedikálására (azért is volt fantasztikus élmény, mert végre találkozhattam azzal, akinek a meséin felnőttem).
Ezt némi nézelődés követte, aminek nem más lett a vége, minthogy visszakerültem a Galaktika standhoz. Akárcsak tavaly, idén is vasárnap úgy esett, hogy egy kötet WWW (immáron a 3. rész) a táskámba került.
Az idegen nyelvi résznél kutatva találtam egy Diary of a Wimpy kid 1-est (sajnos kemény borítósba) - így nem jött velem. Visszatérve az Atlantic Press standjához sikerült megszerezni azt a kötetet, amit a szobatársam szeretett volna, illetve ajánlás után két Kálmán Mari kötetet. További séta folyamán egy másik, szintén idegen nyelvű könyveket árusító standnál kötöttünk ki (immáron ismételten @Kispingvin társaságában). Kispingvin észrevette a Diary of a Wimpy kid köteteit, aminek következtében (mint utólag kiderült) meglett az egész sorozat, leszámítva az első kötetet (6/7-nyi álmom teljesült a hét végére).
Délután 5-re elmentünk vissza a KMK standhoz, hogy a Lea és a viharbanyákat dedikáltassuk Lena részére. Gyorsan összejött egy kisebb molytalálkozó, mely Amrita_noita dedikálása közben alakult ki (és már a noita szó jelentését is tudom ;)) A képen látható boszi pedig Amrita segédje, aki mindenhova elkíséri - és nem szereti, ha az ölébe ülnek.

Molyok, akikkel az időt töltöttük: Renteg mollyal találkoztam, ezúton is üdvözlöm őket, és bízom benne, hogy az idei év nem vette el a kedvüket attól, hogy jövőre is találkozzunk:
@Kispingvin (az eltévedésmentesítőm: köszönöm a navigálást!), @Amygdala @Timus @Hankman, @Fummie @Sansa (sajnos csak futtában :( ) @Shannara, @Szilmariel, @Nita_könyvgalaxis (akinek a körmeit nem lehetett nem lefotózni), @Amrita_Noita, @Szávitri, @Voralberg, @Lena91 (Ezúton is köszönöm a szállítás-raktározás funkció biztosítását! Két dedikált könyv leszállítását vállalom cserébe ;)) @Letty01 @Leoni @Sister...
(Elnézést azoktól, akiket lehagytam a listáról. Ementáli agyam van - nem olyan sárga, hanem olyan lyukas.)

Miután visszaérkeztem vasárnap este Győrbe azzal kellet szembesülnöm, hogy a Győrben hagyott könyvekkel, és a könyvhét vasárnapi felvonásából származó darabok, illetve a szombati nap végén felgyülemletteket nem tudtam hova rakni, hogy Zalába tudjam szállítani. Némi logisztikát bevetve sikerült megtalálni a bőröndben a réseket, úgyhogy mentem is a vonatra...

Köszönöm mindenkinek a kellemes hétvégét, találkozzunk jövőre is a könyvhéten!

2 megjegyzés:

Hackett írta...

Helló!
Na, ha tudom, hogy Te Te vagy, akkor személyesebbet dedikáltam volna, merthogy olvasom a blogodat.:)
Örülök, hogy személyesen is találkoztunk.:)

Hackett

Mandi írta...

Szia!
Nagyon örültem, hogy idén is sikerült eljutnom dedikálásodra, mert azok, amiket olvastam tőled, igen tetszett :).
Nagyon szépen köszönöm! :) Nagyon megtisztelő, hogy olvasod a blogot.
Bízom benne, hogy a jövő évi könyvhéten is sikerül találkoznunk ismét :)

FFG

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *