Responsive Advertisement

2013. augusztus 28.

Aurora White - A sötétség gyermeke (8. jegyzet)

És még mindig tart a könyv, immáron a 8. jegyzettel folytatom, ami azért húzós, mert még csak kb. a felénél járunk (fejezetszámilag mindenképpen). Hozzá kell tennem, reményeim szerint nem lesz még 8 jegyzet, hanem már csak egy-kettő-három, amiben végre lezárhatom az élményt, amit ez a könyv nyújtott. Viszont, még hátra van a végkifejlet, úgyhogy vágjunk bele a mai adagba... (figyelem, az idézetek szó szerint kerültek ki a könyvből, megmásítatlanul, akárcsak az előzőekben).

Ismét Jenő és Richárd a színen (34. fejezet). Ismét párbeszéddel kezdődik, aminek rögtön a 3. megszólalását idézném, mert (Barney Stinsont idézve: "Ferge- most figyelj -teges!"
"- De én ezt mindig nem értem... a képről jutott eszedbe hol keressük? - értetlenkedett, miközben letekerte az ablakot, és figyelte a tovasuhanó tájat."
Tehát ismét ablakon bámészkodik Jenő, és szokásához híven semmit nem ért. Elmennek oda, ahol Viki lakik, és egy dombocska tetejére másznak fel.
"- Bemegyünk Viki szüleihez?
- Azt hiszem most inkább nem..." - és a rendőrök továbbra sem akarják megtalálni a lányt, a gonoszt, pedig most hagyták el az utolsó nyomot is! Gratulálok...
A rendőrök tehát visszamennek az őrsre, ahol megtudják, hogy telefonált egy bizonyos Enikő, akinek az információjára nem voltak kíváncsiak. Kiosztják a kollégát, hogy mekkora idióta (mindenki magából indul ki), majd Richárd el (dühösen, ajtócsapkodva).
Nem találja a kocsikulcsait, mikor egy kéz érinti a vállát és... *snitt*
Ismét Vikit látjuk, amint megy kocsmázni. A kocsmába menés hihetetlenül nagy kaland számára (AZTA! O_O)
Most már napszemüveget is szerzett, amiről szó nem volt eddig, de ám legyen, attól keményebbnek tűnik, úgyhogy a kocsmában sem veszi le! Jó erős whiskyt kér jéggel "ahogy még Gazsitól látta", majd meglátja a billiárdasztalokat. "Minden asztalnál álltak, s többen észre sem vették a megérkezését." - Miért kellett volna észrevenni? Viki is csak olyan külsőre, mint mások, nem? Ha bemegyek bárhova, nem hiszem, hogy 1-2 szempárnál több rám vetülne. Ha meg játszanak, és a haverjaikkal vannak, akkor meg még bombát is hordhatnék nyakláncként, akkor sem figyelnének fel rám...
Ezt a teleportálást figyeljétek! Egy kocsmában vannak, egy biliárdasztalokkal telerakott helyiségben, ahol Vikit elhívja magával egy srác egy nyugisabb helyre. "A lány nagy nehezen beleegyezett, és elindultak az elhagyatott külváros felé." - mégis milyen nagy ez a kocsma? A hátsóudvaráról nyílik az elhagyatott külváros, vagy mi?
Ismerkedés mester fokon:
"- Hogy hívnak?
- Vikinek. Téged?
- Vili vagyok. Milyen hasonló hangzású a nevünk - mosolyodott el.
- Ja.
- És itt laksz a közelben? - folytatta volna az ismerkedést.
- Miért érdekel az téged? - vágott vissza amaz hűvösen."
A végén Viki belekarol Vilibe és *snitt*

Ismét Kriszta fejezete következik (fejezetek óta először...) "Az iránymutató jelek néha előbukkantak, néha pedig elhaltak." (Miért? Nem volt több vihar?)
"Fogalmam sem volt, hogy mitől lehet mindez." - merül a GPS akkuja... ki kéne cserélni, vagy tölteni...
"Hosszan, órákig mentem utána, majd megszűnt, s órák múlva teljesen másfelé vezetett." - app frissítés! ez lesz a hiba! Próbálkozz egy frissebb verzióval, Kriszti!
És kezdődik az Alice Csodaországban, csak itt nem a nyúlüregbe fog a csaj beleesni, hanem vagy egy
egérfogóba, vagy egy egérlyukba... Hogy néz ki a jelenet?
"Ekkor váratlanul előbukkant egy kis egérszerű állat az egyik üregből, a közelemben, felállt a hátsó lábaira, és érdeklődve szemlélgetett.
Kedves Kriszti! Ez itt egy egér.
Ilyen volt a pajtásod?
Ha nem, kezdj el gyanakodni!
- Mit akarsz kis egérke? - kérdeztem tőle, mire lehuppant a mellső lábaira, és elindult az egyik irányba, majd pár méter megtétele után ismét két lábra állt és érdeklődve nézett rám.
- Mintha azt akarná, hogy kövessem - suttogtam döbbenten magam elé, mire válaszul megdörzsölt orrocskáját, mintha kicsit szégyellős lenne, majd ismét lehuppant..."
Kis egérszerű állat: vagy látott már egeret, és felismeri, vagy nem látott még, de akkor honnan tudja, hogy néz ki?
Hova huppan le ennyiszer az a szerencsétlen? Ezek mellett megtudjuk, hogy sokszor "beleolvadt a tájba" (ez most egér, vagy kaméleon?) és valami köves pusztán szaladt (hol?). Dr. Dolittle, segítsen mindnyájunkat! A csaj a Vadak urának (úrnős verzió) hiszi magát, és megkérdőjelezi, hogy az állatok értelmesek.
Innen mondanám, hogy a patkány nem sétál bele csapdába (a mérget megeszi), az egér nem eszi meg a mérget, a róka tudja, hogy mikor kell támadnia, ha kaját akar, sőt, még a kutyák is sok dolgot tanulnak meg maguktól (a kutyámat pl. nem lehet bezárni a lengőajtajával a helyére, kb. úgy tolja a szökésipart, mint Houdini, és nem is tanítottuk rá...) Az állatok leleményesek, ha akarnak valamit, kedves Kriszti, és néha értelmesebbek, mint az ember.
Engedjétek meg, hogy egy barátomnál látott dolgot idézzek: "Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a macskámat." Szerintetek, emberek miért találnak ki ilyesmit? (Már én is kezdem kapiskálni a dolgot.)
"Először is nőtt egy pár szárnyam" - és másodszor mid nőtt? ráadásul egy pár szárny nőtt? még jó, hogy nem 1 db, akkor néztem volna...
"Ha én azt sejtettem volna! De nem sejtettem, nem is gondoltam, hogy milyen rémisztő sors vár rám, és, hogy mennyi izgalomban lesz még részem!" - búcsúzik ezúttal Kriszti, hogy visszatérhessünk kedvenc rendőreinkhez. (Megj.: A regény ismeretében már fogalmam sincs, hogy itt mi a fenére gondol, mivel átsétálgatja az egész sztorit egy egérrel. Baromi izgalmas, és rémisztő, nem?)
Richárd a kocsijában ül és egy nő a hátsó ülésen (természetesen egy csuklyával a fején) a kocsi kulcsát lóbálja. "Nagy meglepetésére, elsőre sikerült elindítania a járgányt" - miért? rossz? egy ócskavas? Nem kellett volna elindulnia, vagy mi? Vagy neki már egy kulcs elforgatása a gyújtásban is kihívást jelent?
"Enikő vagyok. Meg ne próbáljon fékezni! Menjünk ki a szántók felé, ott már nyugodtan beszélhetünk! Azt hiszem érdekelni fog az információ, amivel szolgálhatok." Először magázza, majd tegezi... döntse már el!
"A nő tudta, hogy nem fogja a rendőr átverni őt, ahhoz túl értékes információ van a birtokában." - Csak ez a mondat több sebből vérzik.
1, Hogy verhetné át a rendőr? Úgy, hogy nem a mezőre megy, hanem a városba, vagy hogyan?
2, Túl értékes az információja? - A rendőr ezt honnan tudhatná? Vagy a csaj is tudja, hogy a rendőr egy mentalista? Hát, Richárd, ennyit az inkognitóról...
Nem mondja komolyan, hogy Enikő egy kést szorított a háttámlának, azzal tartotta sakkban Richárdot? Mégis milyen hosszú volt az a késpenge? Alig menne a pasi hátába, ha a háttámlán keresztül szúrná le. Richárd! Üsd le a csajt!
Richárd úgy vezetett el a célhoz, hogy egy szót nem szóltak egymáshoz. Ergo: Richárd GPS -e jobban működik, mint Krisztié. Te, Richárd, dobd már át a csajnak! Mondom én, hogy a rendőr mentalista, mert kitalálta, melyik mezőre kell vinnie Enikőt...
37. fejezet: Viki ismét hisztizik, megölte Vilit, és hiányolja Gazsit. Belevág a falba, és ott marad a keze nyoma (tenyér? ököl? mégis milyen formátumban?) "Végül zaklatottságában a földre kuporodott és sírva fakadt." - Akkor ne ölted volna meg, hisztéria. Itt mindenki vagy cigizik, vagy bőg... Támogathatná a szereplőket egy zsepi-, egy ablak-, és egy dohánygyár.
Na, itt van Krisztinek a jel! Már megint gyülekeznek a viharfelhők, de akkor ezt ő miért nem látja?
Öhm... Viki ismét kocsmát látogat, ezúttal új helyet a friss húsért. Emlékszik is egy helyre, ahol "régebben" járt. Mikor? Mikor még 12 volt? Vagy esetleg még az előtt?
És kész vagyok ismét. A csajnak varázsereje van, a csizmájában fegyvere, erre hogy rabolják el? A szájára teszi valaki a kezét, és "Meg ne próbálj sikítani" szöveget nyomat. Ha ilyen könnyen elintézhető lenne egy varázshatalmú ember, Harryt is így rabolta volna el Voldemort, és inkább csapdában tartotta volna, minthogy meg akarta volna ölni...
Abban mi a logika, hogy valaki először a kezével befogja valaki száját, majd utána rak oda zsebkendőt?
DISLIKE!!!!!
*Elképzeli a jelenetet*: Odamegy a pasi a csajhoz, egyik kezével leszorítja a lány kezeit, a másikkal befogja a száját, megfenyegeti, hogy ne sikítson, majd: - Várj, kiscicám! - a zsebéből előkotorja a zsebkendőjét. - Oké, megvagyok, folytassuk... - és rászorítja a lány arcára, hogy az bekábul...
Az meg, hogy a rétek irányába húz el egy rendőrautó, fantasztikus megmozdulás... Azt viszont furcsállom, hogy Viki, amikor önkívületben van, nem lát és nem hall, míg Kriszti mindent kristály tisztán fog... A jóknak menőbb dolgaik vannak...
Új fejezet, immáron a 38. Hogy tudott a csaj bemászni egy rendőr kocsijába? És honnan szedte, hogy Richárd pont azzal a rendőrautóval fog menni? Ennyi erővel saját, civil kocsijába is bevágódhatott volna...
Enikő azt akarja, hogy Richárd ölje meg Vikit (nem tűnt fel neki, hogy Richárd nem bérgyilkos...) Eddig azt hittem, Gergő búvóhelyén csak ketten enyelegtek Vikivel, mivel kettecskén rabolgattak... akkor hogy is van ez? És ugyanannyiba kerülne neki megölni egyébként Vikit, mint Richárdnak...
Alkut kötnek, majd visszaszállnak a kocsiba, Enikő navigál, hol tudja a rendőr (EGYEDÜL!!!!) elkapni az egész Sárkány bandát... Erősítés? Rohamosztag? VALAMI??? Richárd titkon a szuperzsaru? Vagy a mentalista ösztönei súgták neki, hogy királyság lesz minden?


******

Nem tudom, hányan maradtatok azok közül, akik az első jegyzetet olvasták. Tartsatok ki, már hamarosan végzek az okfejtésekkel... Holnap következik... a 9. jegyzet...

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *