Responsive Advertisement

2013. augusztus 27.

Aurora White - A sötétség gyermeke (7. jegyzet)

Oké, sikerült összeszednem magam a tegnapiak után. Ezúton is köszönöm neked (tudod, hogy rólad van szó), hogy mellettem álltál, míg olvastam tegnap. Ha nem lettél volna... csúnyább dolgok történtek volna, és akkor valaki nagyon megharagudott volna rám, hogy nem kapja vissza, ami az övé...
Nézzétek el nekem, de innentől fogva síri hangulatban telt az olvasás, és ezáltal az írás is...

Folytassuk a 27. fejezettel: A két rendőrnél járunk megint. Igaz, hogy az előző fejezet Vikivel fejeződik be, aki úgy random oda van vágva, franc se tudja minek (pár sor erejéig). Rögtön ragzási hibák, egy újabb semmitelen párbeszéd... ráadásul egyszer tegezés, egyszer magázás egy mondaton belül... A nő arról beszél, hogy amulettekkel megakadályozhatják a halált. Jenő nyávog egy kört, hogy mindent megadna, csak ne halljon meg (és azért vágjátok, hogy ő a rend éber őre, aki szolgál és véd...)
Itt is megvan a szokásos kedvesség, hogy nem kell fizetség, önzetlen vagyok, mint a könyvben fellelhető valamennyi karakter. Visszatért a totális akcentusa a nőnek. Kriszta hol tündér, hol angyal...
Most fogadnék rá, hogy Jenő Kriszta lábai elé borul, ha meglátja a csajt élőben...
Azt mondja a nő, sok galibát okozott a gonosz. Eddig egy ékszerrablás volt, az se a csaj ötlete, innentől fogva hol van itt gonoszság? Az a gonoszság, hogy isznak, cigiznek, meg lefekszenek egymással? Akkor az emberek 100%-a a velejéig romlott lenne, ha így lenne...
Kapnak egy szobrot, aztán otthagyják a nőt. A rend éber őrei a híradóból meg a "kicsit kérdezgetés"-ből akarják kideríteni, hol van Viki és Kriszta. Csak azt nem értem, ha tudják, hogy Viki szülei hol laknak, miért nem tőlük mennek első körben megkérdezni, hol van a lányuk?
Jah, hogy nem is sejtik, hogy ő a gonosz? Pedig ebben a könyvben mindenki mentalista!
Ismét Vikinél vagyunk a következő fejezetben. "Annyira eluralkodott Vikin a düh, hogy, ha akart volna sem tudott volna tenni ellene semmit." - Dühkezelési terápia, Cicám, vagy agyátültetés!
A csaj betör a szobába, ahol Gazsi és szeretője "félreérthetetlen helyzetben" vannak, majd hipp-hopp megátkozza őket, és mind a kettő halott. 2 sorban el van rendezve a megátkozza, és meghaltak rész.
Megint nem derül ki, kik beszélgetnek, de Richárdék valahogy ott termettek a helyszínen. (Lehet, hogy hoppanáltak?)
Aztán egy gyors váltás (minden előjel nélkül), és már Kriszti viszi tovább a szálat. Érzi a másikat, és viharfelhők után megy, mert azok jelzik a célt (kincskeresőknél a kincset az X, gonoszokat meg viharfelhők

VIHARRA FEL!
Hallgassátok meg a linken található
számot, míg ezt olvassátok ;)
jelölik). Az elő sem fordulhat, hogy épp most készül a távolban vihar, mert a vihart azt csak a gonosz generálhatja!
Rögtön Viki lett az új bandavezér, mert annyira megijedtek a Sárkány tagjai, hogy meghalt a vezérük a lány keze által. Egy kislánytól fél egy csapat felnőtt (túlkoros óvodások). 2 sorban el van intézve, hogy nevezték ki Vikit (egy borvirágos orrú mondá, legyen ő a vezér, a többiek meg bólogatnak, mint rugós fejű kutya a műszerfalon.)
"Ha jobban ismerik, biztos nem követik el ezt a hibát. A lány a legveszélyesebb, legvéresebb feladatokat választotta a csapatnak, és kivétel nélkül mindig megölte a szemtanúkat." Gazsi maga volt Casanova, nem csoda, hogy az ügyefogyott bandája nem tudott igazi "gonosz bandához illő gaztettet" végrehajtani. Gazsi még a kislányok anyucijától, meg apucijától is parázott...
"ujja egyetlen intésére felrobbantotta az utat" - a gonosz csak úgy kérkedik már megint? És azon nem megdöbbennek, hogy tud varázsolni, hanem megkérdik: "Nem is tudtam, hogy a varázsláshoz is értesz..."
Na meg ez a forgószeles trükk, amivel lerombolt egy parasztházat... Ott hízeleg neki az egyik bandatag, ez a csaj meg már vigyorog, mint egy csínytevő kamasz...
"az utcán nevelkedett, így elég sok mindent megtanult az évek során" - gondolá a kislány a fiatal, helyes banditáról. Többet tanult meg, mint te, az biztos...
"Gazsi megismertette vele a testi  szerelem gyönyöreit, ő pedig függővé vált." - Miért? Tönkrement a hormonháztartása? (Egyszer feküdtek le! Egyetlen egyszer! Csak nem végigtolták a Káma-Szútrát egy este alatt?
"Minden faluban, amit kifosztottak kiválasztott magának egy szeretőt..." - Fordítás: A csaj domina lett, némi Robin Hood beütéssel.
Gergő egyébként egy állandó háremtag maradt (ő a fiatal, helyes bandita, sok tudással az utcáról, amiket ezek után a hímprosti létben szerzett, mert a lányt is ő tanítja újabb fogásokra a lepedőakrobatika terén).
30. fejezet: Ismét a rendőri aggodalmaskodás, Richárd sürgeti az eseményeket, hogy meg kell találni Vikit (most már nem Krisztit keresik, pedig két fejezettel ezelőtt kijelentették, hogy végre megvan Viki, úgyhogy mehetnek megkeresni Krisztit). És ha megtalálják Vikit, mit csinálnak? Beállnak háremtagnak a bandába?
"- Szerintem Krisztit keressük meg először - felelte amaz ábrándozva, nagy sóhajtások közepette." - Ez Jenő része volt, ő már csak amaz -ként szerepel (gondolom, inkognitóba vonult), és ábrándozik (most már nincsenek házak, úgyhogy a kocsi ablakán kénytelen kinézegetni.)
Ezek a rendőrök még mindig nem tudják, mit csinálnak. A nyomozás abból áll, hogy ezek mennek mindenhova (a menésről mindig ez a videó jut eszembe), kérdezgetnek, aztán mennek tovább, hogy ugyanazokat a kérdéseket tegyék fel. Most annyival másabb, hogy az újságból szedtek egy hírt... Richárd meg elment egyedül egy faluba Jenő nélkül!
Egy újabb fejezetnél újabb ugrás Vikihez, aki immáron társra lelt Gergő személyében. Na, itt is álljunk meg egy kicsit. Az imént a "kemény fiúk" még egyöntetűen Vikit szavazták meg vezetőnek, mert egy csapat, nagyra nőtt óvodást láthattunk. Arról is volt szó, hogy különös női ordibálást hallani (még korábbi fejezet), akkor kérdem én: ki a franc az az Enikő??? Hogy lehet az, hogy most hirtelen a csapat tagjai lázadni akarnak? Enikőnek ráadásul kisebbségi komplexusa van.
A bosszú Enikő módra! (aki egyébként vélhetően - nem bizonyított tény - bandatag, és nő!!! ami elvileg lehetetlen, mert Viki az egyetlen női csapattag!!!)
"- Szabad a kedves nevét kérem?
- Enikő.
- A teljes nevét szeretném...
- Érdekli az információm, vagy sem?
- Amíg el nem mondja a teljes nevét, addig sajnos nem tárgyalhatunk egymással semmiről..."

Jól sejtitek: a rendőrséget hívta, hogy felnyomja Vikit. Mivel nincs vezetékneve (eddig egy szereplőnek sem volt, miért pont neki lenne), nem tud mit megadni! A rendőr ezt nem fogja fel. Különben is, milyen yard az, aki nem ugrik, mikor gyilkossági ügyet lehetne megoldani? Érdekes módon, mikor felhívtam a rendőrséget, hogy rablást jelentsek be, nem a nevemet kérdezték, hanem azt, hol történt/történik... Hülyeség ez a "nem foglalkozunk veled addig, míg nem adod meg a neved..." Egyébként milyen bandita az, aki a saját nevével akarja felhívni a rendőröket? Meg ha csak a néven kekeckednek, bemondhatott volna egy akármilyen nevet, úgyis egy utcai fülkéből hívta a zsarukat... Utólag meg akkor próbálják már lenyomozni! Hogy lehet valaki ennyire ostoba? Jah, elfelejtettem, hogy itt mindenki segítőkész, talpig becsületes stb...
"Legtöbbször külön utakon jártak, és saját maguk számára raboltak, de azért sokszor még a bandatagokkal együtt fosztogattak." - most akkor ez egy se velük, se nélkülük dolog? Velük rabolnak, vagy nem?
"A férfi nagy terve volt elhagyni az országot, és külföldön megtelepedni, valami eldugott helyen, ahol nyugisan élhet élete végéig munka és megkötések nélkül. Vikinek ezzel szemben semmiféle tervei nem voltak, ő csak a kaland és a vagyon miatt csinálta az egészet." (Mi másért csinálta volna? És hogy lehet élni munka nélkül? Kérem a receptet! Jövendőbeli munkanélküliként szeretnék én is fotoszintetizálásból megélni...)
"Viszonylag régóta ismerjük egymást, de szinte semmit nem tudok még rólad." - Tudod, Gergő, én mit nem tudok? Sok mindent. Mit jelent a régóta a te szótáradban? 1 nap? 1 hét? 1 hónap? 1 év? Vagy bármilyen más időhossz, amit nem egyessel jelölünk?
Jön a szokásos párbeszéd, hogy a páros nem ismeri egymást, Vikit nem zavarja, Gergőt igen, de le van sajnálva. Erre végén bedobja, hogy: "Szeretnélek feleségül venni." *SNITT*
Ha már úgyis új fejezet kezdődik, pár újabb kérdést hadd tegyek fel. Krisztit láttuk, amint látta a viharfelhőket. Milyen messze voltak, hogy még nem ért oda? Miért nem találta még meg Vikit? (Már sejtem, hova tűnt Harry Potter láthatatlanná tévő köpenye...)
És ismét egy olyan fejezetkezdés, amit nem értek. Rendőreink meglátogatnak egy újabb idős nőt. Eddig azt hittem, velem van a hiba, de kiderült, hogy nem. Ezek idős nőket látogatnak, és azt sem tudjuk, honnan szednek össze ennyit... Csókolom köszönés... mintha régóta ismernék,de az nem derül ki, hogy mi volt az, ami arra ösztönözte őket, hogy ez a nő tud majd nekik segíteni...
"Jenő, Richárd magyarázata nélkül is felismerte, hogy egy mélyen vallásos idős hölgy házában vannak." - Ez után következik az első olyan leírás, ahol hangulat, benyomások etc. is van. Ugye nem a feszületekből találták ki, hogy mélyen vallásos??? Ugye nem?
A nő utánanéz, van-e Kriszti nevű angyal (ha annyira vallásos lenne, rájönne helyből, hogy azokban az időkben női névvel illetett angyal nem volt... - de még utána sem!), de naná, hogy nem talál semmit. Közben a két pasi meglát egy képet, amin egy csinos nő van, és persze Jenő rögtön jön azzal, hogy bele tudna szeretni a lányba (nem is ismeri!!!). Aztán, hogy valahogy így képzelik el Krisztit... TESSÉK? Mi alapján?
Ismét ugrunk egyet, ezúttal vissza Vikiékhez. Emlékeztek, megkérték a lányt, aki azt hiszi, ez valami vicc. De most tudta meg, hogy nem az, ezért a távozó férfi hátába vág egy vázát (milyen tipikus, hogy pont a váza kerül a nő keze ügyébe). A férfi mit csinál? "Fájdalmasan felszisszent". Ha hozzám vágnak egy vázát, az fix, hogy utána eltörik, mert csak nem marad a levegőben lógva. Mondjuk visszapattan, vagy már az ütközés pillanatában eltörik, de nem tűnik el, mintha elnyelte volna egy fekete lyuk. "nem foglalkozott a dobás okozta sebbel sem" - miért, megsérült?
Hogy viselkedik egy vérbeli, össze-vissza gyilkoló és rabló bandita? Így:
PindúrPandúrok Puszedlije mondá egyszer:
"Nem vagyok síró, picsogó,
nem vagyok síró, picsogó..."

"Dühös volt és csalódott. Nem akarta megadni azt az örömöt barátnőjének, hogy sírni lássa, ezért elvonult egy sikátorba, és hagyta, hogy kicsorduljanak a könnyei. Ő már mindent olyan szépen megtervezett, közös jövő, gyerekek... Bandita létére nagyon szeretett volna családot alapítani, régi vágya volt."
Fordítás: Elhagyta a srácot a legújabb játékszere, és most egy kisgyerekké vált, akitől ellopták a kedvenc plüssmackóját. Anyuci és apuci nem láthatja meg, mert akkor nem kap új mackót!
A jelenet csúcspontja az lett volna, ha a srác spontán földhöz vagdossa magát Viki előtt, és hisztizik egy kört, hogy "de én akkor is azt akarom, hogy a feleségem légy!!!!"
"Ez volt Viki egyetlen jó cselekedete..." - miért? mert elsétált egy kiírás mellett, amin azonnali munkát ígérnek? Mi köze ehhez Vikinek? Egyébként korábban ő maga mondta, hogy nem akar dolgozni, anélkül szeretne szép életet... Vagy időközben elvesztette a srác a fotoszintetizálás művészetét? (Franc, akkor én sem tanulhatom meg :( )
"- Új pasi után kell néznem..." - persze, ha annyira kedvelte volna, akkor nem ez lenne Viki 2. gondolata (kitaláljátok, mi volt az első? Igen, az ezért-még-megfizet!)
Viki hisztizik még egy kört, rongálja a berendezést, kidobja a pasija cuccait, majd újabb hódításra indul (oh, micsoda gonosz!). (Megj.: A francokat fog megfizetni. Vidáman pucolja a krumplit egy étteremben... hm... lehet, hogy szólni kellett volna neki, hogy Viki szüleinél zöldségpucoló állás üresedett meg, mert Viki nem ment haza?)


Ne vegyetek be semmit! (Főleg ne a keserű pirulát.) Inkább nézzétek majd meg a következő jegyzetet ;)

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *