z
2221, szigorúan szabados viszonyok
Stan es Pan
A nagy Gatsby

2011. október 5.

Kihívás: Egy ősz Oscar Wilde-dalOscar Wilde egy különös író, kinek ehhez mérten különösek az irományai is. A blogon is szerepel pár írásáról némi apróbb véleményezés (még a régi korszakból, mikor a rövidebb véleményezéseket preferáltam). Mesés világai, tanulságos történetei előadási stílusa miatt sokan szeretik.

Miért jelentkeztem rá? Jómagam is szeretem Oscar Wilde műveit, így kapva kaptam az alkalmon, hogy ne csak Ciccnyognak (a kihívás kitalálójának), hanem nekem is legyen "Egy ősz Oscar Wilde-dal"!

Teljesítés? Pipa


Wildetól a személyes kedvencem a Dorian Gray arcképe, de ezúttal nem ezzel jelentkeztem a kihívásra, hanem egy másik történetével: A canterville-i kísértet cíművel.
Miért éppen vele? Mert amikor először olvastam ezt a bájos kis mesét, sok vidám pillanatot szerzett. Nemrég találtam egy rémhistóriás könyvet az egyik könyvesboltban, amiben benne volt ez a kis történet, de a vége hiányzott belőle. Ekkor gondoltam rá, hogy igen, ő lesz az, akivel teljesítem ezt a kihívást, úgyhogy ezúton is köszönöm Ciccnyognak, hogy rávett ennek a könyvnek az újraolvasására.

És ti? Olvastatok már Oscar Wildeot? Nem? Noha én is kétkedve nyúltam hozzá a műveihez eleinte, legnagyobb megdöbbenésemre tetszettek a művei, a hangulat és a mondanivaló miatt. Elég egyszer kipróbálni, és vagy rászoksz vagy rájössz, hogy nem neked való...

Merd kipróbálni te is!

Oszd meg a bejegyzést! :

0 megjegyzés:

 

Mandi Könyvtára Copyright © 2013 Minima Template
Designed by BTDesigner Published..Blogger Templates · Powered by Blogger