Responsive Advertisement

2020. december 25.

Olvasási kihívás 2. lista - 12. feladat


Lássuk, mi is a következő feladat. A 12. feladatban 5 darab olyan könyv kap főszerepet, amik nem részei sorozatnak. Ha karácsonyra könyves kupont kaptál és nem tudod, mit szerezz be a könyvespolcodra, úgy megosztok veled 5 kötetet, hátha találsz közte szimpatikus darabot. 
 
Nézzük...
  1. Benyák Zoltán - Képtelen történet
  2. Sophie Mackintosh - Kék sorsjegy
  3. Jonas Jonasson - Édes a bosszú részvénytársaság
  4. Gyökössy Endre - Ketten hármasban
  5. Greta May - Gonosznak hittelek

Miért éppen ezek a darabok kerültek ide? 

 1. Benyák Zoltán nyitja majd a sort. A szerzőt többek között azért szeretem, mert olyan mint valami magyar Neil Gaiman. Melankólikus, mesés történetek, amiket felnőtteknek ír. És mégis, ennél sokkal több. Most például egy mesét hozok tőle, ami szintén zseniális, úgyhogy egy ajánlót olvashattok róla.

2. A Kék sorsjegy című regényt úgy ajánlották nekem, hogy Margaret Atwoodos hangulatra és történetre. Azért szeretem Atwoodot, mert elgondolkoztat, hogy tényleg milyen lenne egy olyan világ, mint A szolgálólány meséje által felvázolt Gilead. Mackintosh nem dolgozza ki annyira az alapokat, nem fektet rá túl nagy hangsúlyt. Jobban leköti a női lélek gyötrődése, küzdelmei, mint hogy két mondattal többet írjon, keményebb alapokra téve a történetét.

3. Jonas Jonasson egy általam nagyon kedvelt író, az ő neve is többször szerepelt már a blogon. Neki volt már mélyrepülése is. A száz éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című (első) könyve azonnal kedvencem lett, viszont e kötetének a folytatása a legmélyebb pontra nyomta az írót a szememben. Az analfabéta, aki tudott számolni és a Gyilkos Anders és barátai annyira nem voltak rosszak, de míg az Analfabéta a 2. legjobb könyve volt, a Gyilkos Anders -nél már látszott, hogy csökken a színvonal.
És idén kijött most ez a kötete, amit félve vettem a kezembe, az eleje tényleg slampos, de aztán ismét kezd emelkedni. A száz éves embert ettől függetlenül nem ugorja meg, de kezd visszafelé kapaszkodni a minőségi létrán.

4. Gyökössy Endre könyvét szintén ajánlás útját olvastam. Némileg vallásos, de főleg pszichológia/szociológiai kötet. Nagyon szeretem azokat az olvasmányokat, ahol fejtegetik az emberek viselkedését, meg példákat állítanak. Szerintem remek darab, ami elgondolkoztató.

5. Aki utoljára jön a sorban, nem első könyvével fog fölkerülni a blogra. Greta May a krimik és maffiózók "keresztanyja". Először kijött a maffia történetével, majd átállt a "jó fiúk" mögé, hogy csajosan mutasson be nyomozást. Ezúttal viszont kapunk egy furcsa sorsú gazdag örökösnőt... 

A kötetek ilyen sorrendben fognak felkerülni a blogra. Úgyhogy jó böngészést és olvasást!

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *