Responsive Advertisement

2020. december 12.

Hugh Howey - A megoldás (Siló 4.)

Fülszöveg:
Az új polgármester és a mellette állók által halálra ítélt és a silóból kitaszított Juliette-nek hamarosan el kéne pusztulnia a mérgezett külvilág zord körülményei között, de a hivatalától megfosztott seriff nem várt segítséget kap., Védőruhája sokkal jobban szerepel, mint az eddigiek. 
Juliette nem csak életben marad, de hamarosan rádöbben: nem az ő silója az egyetlen, sőt, az sem lehetetlen, hogy a legközelebbibe behatoljon, és apránként felfedezze, hogyan jutott idáig a világ. 
Mialatt Juliette megismerkedik a szomszédos siló egyetlen életben maradt lakójával, régi otthonában elterjed a lázadás szelleme. A Gépészet bugyraiból felfelé indulnak az elégedetlen, haragos emberek, a siló vezetésének egyeduralmát felkelés fenyegeti, sok évtized eltelte után egy újabb lázadás, amely ezúttal talán az utolsó lesz. 

Érdekes kötet volt, ugyanakkor egy unalmas átvezető darab lett belőle. Láthatjuk, ahogy készülődnek a lázadásra. Másik fronton pedig Jules éppen új barátot szerez. Gyakorlatilag nem is lehet erről mit mondani.

A következő kötet a sorozat zárása lesz, ami azt jelenti, hogy hamarosan kiderül, mi is a silók igazi titka. Ezúttal nem derül ki túl sok dolog. Azt görgeti tovább, amit eddig is zömében megtudtak az olvasók, szóval a cselekmény maximum annyiban mozdul előre, hogy megtudjuk, a silók összeköttetésben állnak egymással és ki tudja, mennyi van. 

Tényleg nemigazán tudom, mi mást lehet róla írni. Így összességében ez tényleg egy unalmas kötet, nem mozgalmas, nem nagy léptékben gördíti előre a cselekményt. Lagymatag állóvíz némi politikával, puccsra készüléssel, és fenyegetések garmadájával mind a silón belülről, mind a silón kívülről. Mindkét oldal mozgatórugója Jules, az egykori sheriff, aki bebizonyítja: túl lehet élni a silón kívüli világot.

Megtudjuk, mi történt a másik siló lakosaival. Megtudjuk, hogy mik is valójában a silók. Kezd kiderülni, ki irányítja a szálakat, és hogy milyen eszközökkel. 

Összességében nézve ez a kötet a sorozat egyik mélypontja. Nyilván szükséges, hogy a lezárás nagyobbat szóljon, de ha ezek után nem lesz nagy a csattanó, akkor a polc leghátsó bugyraiba száműzöm az egész sorozatot....

GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *