Responsive Advertisement

2020. december 13.

Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan - Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan? (Bane Krónikák 8)

És most következzen az utolsó darabja a sorozatnak, amiről még nem sikerült írnom a blogon ezidáig. 

 Az utolsónak hagyott darabom ismét egy Magnus és Alec kötet. Ezúttal Alecnek születésnapja van, és Magnus próbál ötletet szerezni barátaitól/ismerőseitől, hogy mi lehetne jó ajándék Alecnek. Akivel egyébként nem jár, meg semmi... csak élvezi az árnyvadász társaságát.

Közben egy cég jó pénzt fizet Magnusnak, hogy megidézzen egy démont, amivel aztán embereket akarnak szórakoztatni. A démon megidézését követően felismeri azonban Magnust, és elkezd az agyára menni. Ami még rosszabb, hogy tudomást szerzett Magnus és Alec kapcsolatáról, és aggasztóan fecserészik is róla.

És ha mindez nem lenne elég, Magnus még a pizsamájából sem tud átöltözni, mert miután elmegy a kliense, megidézi a démont, és még ki sem bújhat a pizsamájából, máris újabb látogatója van, aki neki hoz ajándékot.

Végül Magnus rájön, mi a legjobb ajándék szülinapra, megoldja a démon gondját, és a kliens is jól jár...

Sajnálom, hogy el kell most engednem Magnust. Az egyik kedvenc figurám volt a Végzet ereklyéi sorozatban. Nagyon örültem anno, mikor megtudtam, hogy jön az élete ilyesfajta kisregényekben. Jártunk a sorozat előtt és két kötet eseményei között is.

Új oldalairól ismerhettük meg Magnust. Élete izgalmas és érdekes, tele rengetek ismerőssel, baráttal és ellenséggel. Láthatjuk többször harciasnak, és rengetegszer romantikusnak. 

Ahogy ebben a kötetben is látjuk, hiába a hosszú élet, ha valaki megdobogtatja a szívét, akkor úgy viselkedik, mint egy zavarban levő kamasz. Jól akarja csinálni, nem csalódást okozni a kiválasztottjának.

Ez volt a sorozat legjobb és legbájosabb kötete. Magnus, a mindig nyugodt, laza Magnus annyira tanácstalan, hogy már nem is tudja, kihez forduljon. Felhívja egyik ismerősét, majd egy barátját... talán még a démon szavára is adna, ha az jó tippeket adna. Átfut a fején megannyi gondolat, emlékek. Azok morfondíroznak így, akik fülig szerelmesek a másikba. 

Összességében nézve Magnus bármennyire is tagadja, örülne neki, ha azt mondhatná, hogy jár Aleckel. De hát tudjuk, milyen a Lightwood familia - nem egyszerű eset. Ráadásul Alec egy árnyvadász. Méltó zárása ez a kötet a kalandoknak, amit Magnusszal átélhetünk. 

Ettől függetlenül a teljes Bane Krónikákat ajánlom a Végzet ereklyéi sorozatot kedvelőknek. Vagy ha kedvcsinálót szeretnétek a Végzet ereklyéi sorozathoz...


GR-ezők szerint:

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *