Responsive Advertisement

2011. július 21.

Játék: Keresd a címet, vidd el a könyvet!

Megérkezett a nyertes lista, ezennel a játékot lezárom!




 Kíváncsiak vagytok, hogy mit találtunk ki ezúttal? Egy nagyszabású könyves játékot, némi fejtörővel, éles szemmel, rengeteg türelemmel, hatalmas elszántsággal, és egy jó kis díjjal, ami természetesen ezúttal is egy könyv.


Írtunk egy történetet, amibe (ragozott formában) elrejtettünk "néhány" könyvcímet, és az az ötletünk támadt: mi lenne, ha megmutatnánk a nagyérdemű közönségnek a "remek művünket".
Arra lennénk kíváncsiak, ki az a bátor, sasszemű és vasidegzetű vállalkozó, aki megtalálja az összes címet, amiből mi ezt a szösszenetet kreáltuk, és természetesen egy sikeres küldetés nem maradhat jutalom nélkül.


A játék szabályai: olvasd el a történetet, keresd meg a könyvcímeket, írd ki őket egy Word dokumentumba (listázva egymás alá, hogy pontosan kivehetőek legyenek a címek, amikre gondoltál, mert számít a pontosság!), majd küldd el nekem a mandi0013@gmail.com címre. A tárgyban jelöld meg, hogy "címes játék".


Vigyázat! A címek ragozottak, de nem ragozott formában kérjük vissza és nem sorozatcímeket kérünk, hanem PONTOS könyvcímeket. Az nem számít, hogy milyen sorozatban fordul elő/milyen sorozatról van szó, vagy annak hányadik kötete stb... csak maga a pontos könyvcím (a mi toldalékaink nélkül.
Az nyer, aki legkésőbb december 31 -ig elsőként adja le a tökéletes listát, és minden cím pontosan szerepel rajta.

 
És hogy mi a nyeremény?
Egy, a nyertes által tetszőlegesen kiválasztott könyv, ami bármi lehet, amihez szerény hazánkban hozzá lehet jutni - vagyis számunkra a beszerezhető kategóriába eső bármilyen kötet.

Készen álltok a kihívásra? Rendben, akkor címkeresésre fel és mindenkinek sok szerencsét és türelmet kívánunk!

Íme a történet:



Gyilkos könyvek hada
avagy így neveld a Timusodat…
Bűnre nevelve elvittem a lányomat a bűnös vágyakba, ahol felfedezte a pocsék karmát, ezért most Jézus szeret engem. Ebből született Biff evangéliuma lázadó angyalok által, aminek megírása mocskos meló volt a Csontvárosban. Isteni balhénak indult, ami éjfélig tartott az éjvilágban az újhold fénye alatt, míg a hiéna és a farkastestvér el nem hozták a pokoli balhét.
Hajnalhasadáskor a síron túli szerető, meg Harry Potter és a tűz serlege az egész helyet Hamuvárossá változtatták félúton a sírhoz. Ekkor a szörnyszívű elhozta az örökéjt a halál bókjával a kívülállóknak. Az Üvegvárosban a varázsjelekkel megjelölve a feloldozott szerető angyalcsókot lehelt a gyémántfiúra, így az síri csendben halhatatlan szeretővé vált.
Eljött értük az Árnyékvilág, hogy elvigye őket a komfortos mennyországba, ahol beteljesedhet a jóslat, a Sötét Hórusz látomása, mely arról szól, hogy a bíborhajúban felébred a vonzódás a szellemidéző iránt.
Ekkor jött a keserű ébredés, mikor az álom és valóság határán egyensúlyozva Harry Potter és az azkabani fogoly megtalálták a törzseket a titokzatos erdőben.
Bűbájos Mary farkasszemmel figyelte őket, miközben megírta a Tündérkrónikákat a szörnyek tengerén, a kárhozottak cirkuszában. Ezen felbuzdulva Lestat, a vámpír kiadta a könyvét „Interjú a vámpírral” címen, melyet azóta is emlegetnek a Holt költők társaságában, a kínok kertjében, ahova egy labirintuson keresztül lehet átjutni.
Marley és mi a szingli fejvadásszal karöltve elindultunk az árnyak vonzásában az első bevetésre. A farkasok klánja tehát felkereste a hősellátót, hogy biztosítson nekünk az őrzőket.
Egy ropi naplójában találtak rá a bejegyzésre, hogy a leghülyébb angyalnak van egy „Ördögöd van!” című blogja, amit a láthatatlan városban üzemeltet, mint Isten balkeze.
No és én azon tűnődtünk közben:„Hol késel, hercegem?”, miközben Cujoval elmentünk némi csillagpor felhasználásával Sosehol városába, aminek tőszomszédja a Vesztett lelkek városa. Találkoztunk Coralinenel, aki megajándékozott minket törékeny holmikkal és egy homokórával, majd búcsúbűbáj hölgyeivel utunkra bocsátott bennünket. Eközben Pandora, a vámpír beugrott AZ éjsötét szeretőjéhez, mert Nima és az anonim vámpírok klubja tagfelvételt tartott. Végigfutott rajta a borzongás, mikor meglátta az ezüst trónt, és arra gondolt, hogy elmegy a végső ütközetre, míg mi várunk.
Ahogy Yabbagabb, a kalandorok szégyene magához tért Sandhammaren, a végzetes parton a Kaszpi-tenger kalózaiba botlott. A varázsló unokaöccse mentette meg, aki ismerte Caspian herceget, aki pedig megbízta az angyali vadászt a mentőakcióval, mert róla köztudott, hogy az ördög szolgálatában áll és nála mindig van valami harapnivaló.
Alkonyatkor a leszármazottammal eljártuk a gyilkos táncot, és bemutattuk az égő áldozatokat, amikből néha látszottak a véres csontok. Miután túléltük az éhezők viadalát, a veszélyes játék után veszélyes álmokat hozott az estidő.
Futótűzként terjedt a híre az éjmámoros élőhalottak báljának, amit az üvegházban tartottak. Sokan találgatták a partin, hogy „Hova mennek a kacsák?”, de a nejlonangyal nem adta nekik a választ tartalmazó Hiperballadát. Elment Nagatéba a negyedik nulla ponthoz, ahol körbe égett Rómeó és Júlia. A Jane Eyre eset aktát megnyitották, hogy Jane Eyre vezesse a „Mentsük meg Júliát!” nevű akciót, de kudarcot vallva mártír lett.
Sötétségre ébresztve elmentünk oda, ahol a szél megpihenhet, és a holdboszorkánynál a boszorkányok fogságában a hajnalra várva egyikünk sem mondhatta, hogy a napunk kaland nélkül telt volna el.





(***KIEGÉSZÍTÉS! FIGYELEM!*** Kérek mindenkit, hogy alaposan olvassa el a szabályt, és úgy keressen címeket, ami annak megfelel! Külön piros vastagbetűvel emeltük ki azt a részt, ami erre vonatkozó lényeges információkat tartalmaz! Más választ nem tudunk elfogadni, csak PONTOS címeket, amik léteznek, vannak, nem is kell őket szétbombázni, mert csak ragoztuk őket, hogy beleilleszkedjenek a sztorinkba... Mindenkinek jó játékot!)

14 megjegyzés:

Nancy írta...

Jajj, ez nagyon jóóó :D Délután nekiülök és kiböngészem a könyvcímeket. Lesz mit ;) Ügyesek vagytok, tényleg nagyon jó ötlet, és köszönjük a játékot! :)

Mandi írta...

:D Örülök, hogy tetszik :D Sok szerencsét, éles szemet, és kitartást! :)

Coffee írta...

Tetszik ez a játék, nagyon jó ötlet volt! :)

Mandi írta...

Köszönjük :D

Beteg elménk, pihent agyunk
Élvezzétek a játékunk ;)

Tara Nima írta...

tök jó.:D
de majd meggebedtem, mire összeszedtem.

Mandi írta...

Elkezdtem átnézni a listákat, és sajnos azt veszem észre, hogy nem olvastátok el a szabályokat. Két tipikus hiba van a listáknál, pedig mind a kettőre kitértünk a szabályban :) Némi logikus végiggondolást igényelnek a szavaink, nem ok nélkül írtuk bele, milyen címeket várunk :)

Mandi írta...

Hölgyeim és Uraim!
Gondoljanak olyan egyszerű nyelvtani szabályokra is, hogy hova tesszük a ragokat egy-egy szónál/kifejezésnél.

Megértésüket köszönjük!

Névtelen írta...

Lehet tudni, hogy ki nyert?

Mandi írta...

Természetesen közzétesszük, ki a nyertes, illetve, hogy mit választott, továbbá kitesszük a nyertes listáját is :)

Unknown írta...

Na erről jól lemaradtam :D Épp most akartam nekikezdeni, erre látom, hogy megvan a nyertes! :D Gratulálok neki!

Myrte írta...

Mennyi könyvcím volt elrejtve? Én 72 db-ot találtam. Mennyivel maradtam le? :)

Mandi írta...

@myrte: Igen, azonban perpillanat nincs nálam a lista, de annyit elmondhatok, hogy 72 -nél több volt (100 fölött)

Játékon kívül (míg nem tesszük ki az eredményt) megnézem bárkinek a listáját szívesen :)

Mandi írta...

@myrte:
könyvcím statisztika:
5 kamucím volt
116 cím szerepelt a listánkon
3 olyan, ami nem volt gond, ha valaki belerakta, de az sem, ha nem (mert volt ilyen sorozatcím, de van simán könyvcímbe is)
4 nem volt a listán, de ezeket is elfogadtuk, ha valaki megtalálta, mert létező könyvcímek voltak :)

Myrte írta...

aztanahát :)
116 címet belesűríteni történetté, nem kis feladat lehetett

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *