Responsive Advertisement

2011. augusztus 2.

M. Alice Legrow's - Bizenghast 1-5

Hogy is akadtam össze ezzel a mangasorozattal? Az első kötetét antikváriumban láttam meg, és tetszett az alaptörténet, illetve a borító.
Egy lány szerződést köt, mi szerint napról napra vissza kell térnie a mauzóleumba, ahol kóborló lelkeket kell elkapnia. Segítségére van legjobb barátja Vincent, és egy hóbortos figura, egy céhes, akit Edanielnek hívnak. A kis csapat létszáma hol bővül, hol csökken, miközben kalandoznak, lelkeket űznek vissza. Főhősnőnknek meg kell küzdenie mind a mauzóleum világában történő dolgokkal, mind pedig a való világbeli problémáival, amiből nem sok érzékelhető, általában csak megemlíti a mauzóleumi jeleneteknél.

A sorozat legnagyobb hátránya az, hogy hiába ilyen gyönyörűek a borítók, sajnos a belső rajzok nemigazán sikerültek, kidolgozatlanok, mintha csak pár pacából alkották volna meg a szereplőket, néhol befejezetlenek a vonalaik, mintha az alkotó meggondolta volna magát, és csak úgy bennmaradtak volna dolgok lévén, hogy nem lehet rajta változtatni már. Néhol a történetvezetéssel is akadnak problémák, amin sajnos nem segít az sem, hogy imitt-amott le vannak vágva a párbeszédek (csak a szövegbuborék fele látszik, és úgy kell "odaálmodni" mit akart mondani adott karakter). Az ötödik könyvben volt egy-két olyan rajz a főhősről, amire azt mondtam, hogy sajnálom, hogy a többi nem ilyen.
Amik viszont gyönyörűen meg vannak rajzolva, azok a fejezetváltások közötti egész oldalas alkotások, amikből el bírtam volna viselni többet is, illetve annak a stílusát használhatták volna a történet közben is, nem csak a fejezetek között.

Kötetei (amiket eddig olvastam):



Fülszöveg:

Nem minden elveszett lélek elveszett ügy.
Amikor egy fiatal lány Bizenghast elfeledett városába jutva rábukkan az elveszett lelkek borzalmas titkára, a kalandja végül őt magát is majdnem az őrület peremére sodorja. Egy dolog látható mindössze fájdalmas tisztasággal: Bizenghast lakói csak meghalni térnek haza.

Marty LeGrow a TOKYOPO „Rising Stars of Manga” versenyén futott be, és a Bizenghasttal olyannyira felejthetetlen rémdrámát alkotott, hogy világa azután is kísérteni fogja olvasóit miután könyvét becsukták.





 Fülszöveg


Nem minden elveszett lélek elveszett ügy.
A négy őr egyikének segítségével Dinah és Vincent a Mauzóleum számos rejtélyét megoldja, de a feladatok egyre bonyolultabbá válnak. Vajon Edaniel valóban segíteni akar, vagy csak hátráltatja őket? Miközben keresztülutaznak Bizenghast múltján, hogy segítsenek egy átokkal sújtott fertőző fiún, megpróbálják kijátszani a Mauzóleummal kötött szerződést. Találkoznak gonosz gyerekek még gonoszabb szellemeivel, és lassan rájönnek, hogy bennük is szunnyad valamiféle titokzatos erő. Erre a második toronyőrrel Edrearral történő találkozásuk előtt fény derül. 




 
 Fülszöveg

Nem minden elveszett lélek elveszett ügy.
A két teremőr segítségével Dinah és Vincent félúton járnak, hogy megszabaduljanak éjszakai kötelezettségeiktől. De az újabb adag gonosz szellem csak a kezdete azoknak a megpróbáltatásoknak, melyek még a párra várnak – és még a hősies Edrear ereje is lehet, hogy kevésnek bizonyul, mikor meg kell védenie az élőket attól, hogy a szörnyűségek közepette kiforduljanak önmagukból. A féltékenység, a keserűség és a dac az, ami hátráltatja, hogy a szellemek békére leljenek, de mi történik akkor, ha ugyanezek az érzelmek Dinah-t és csapatát is a hatalmukba kerítik. És mire az Addie Clark körüli rejtély is lelepleződik, Dinah rájön, hogy vannak olyan lények, akiktől tartanak még a halottak is…





  Fülszöveg

 Nem minden elveszett lélek elveszett ügy.
Az Elsüllyedt Mauzóleumban bolyongva Dinah kezd rájönni, mi a küldetésének célja. Ahogy telik-múlik az idő Bizenghast álmos városkájában, a lány egyre bonyolultabb feladványokkal kerül szembe, és saját őrületével is meg kell küzdenie. Mielőtt felszabadítaná a bebörtönzött lelkeket, akarata ellenére vérfagyasztó utazásra indul a valóság és a képzelet határmezsgyéjére…




 
Fülszöveg

Nem minden elveszett lélek elveszett ügy.
Dinah-nak kétségek közt gyötrődve kell harcolnia saját józan eszéért és azért, hogy a pokoli káosz ne vegye át az uralmat a Mauzóleum felett! Bizenghast városa rengeteg titkot rejt, Dinah-nak pedig meg kell erősödnie és fel kell nőnie a feladathoz, ha valóban meg akarja oldani a számtalan rejtélyt. Gyűlöletre és gyilkosságra épült a város, és Dinah harca igazából még csak most fog elkezdődni

Nincsenek megjegyzések:

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *