Responsive Advertisement

2011. december 4.

Kép-Rejtvény - avagy szemfülesek játéka

Üdv Mindenkinek!

Mint már ígértük, most játszunk egy jót. Na jó, ez csak részben igaz, mivel ma még nem játszunk, hanem szabályismertetek, hogy legyen időtök kikupálódni, hogy is kell ezt csinálni. Aki hibázik, kiesik, nem szöszmötölünk, meg ilyenek...

A játék neve ezúttal: Kép-rejtvény

Miért? Képzeljétek el Timus kocsiját, amint a három dinnye benne csücsül. Timus, mint sofőr, FFG, mint navigátor (hisz majdnem megbukott föciből, mit keres térképpel a kezében az anyósülésen?) és Tiro, mint hátsóülésre szorult dirigátor-duzzogó-modul. Szóval utazgatunk békésen, hála nekem frankón eltévedünk, és kilyukadunk a semmi közepén, ráadásnak kifogy az a nyomorult benzin - mert miért ne? Mindenkinek megvan a szitu? Ennél már csak az jobb, hogy egyikünk sem erőember, és mindegyikünk lusta rá, hogy kiszálljon, és körme épségének kockáztatásával megtolja a kocsit. Ezek után mit tehetnénk?
Nah, most képzeljetek el egy bazi nagy hátizsákot: mindenkinél van egy-egy. Rendben. Mivel rohadtul unatkozunk kitaláljuk, hogy egy mező közepén, egy VW -ben ülve - aminek, tegyük hozzá kissé megroncsolódott az eleje... de ezt csak odaképzeljük, ez nincs ott a valóságban... ááá... -, és mit csinálunk - azon túl, hogy éhesek vagyunk, és vattát köpünk a szomjúságtól?
Naná: játszunk, míg várunk a felmentőseregre.

Mi a játék lényege? Kiveszek hét könyvet a táskámból, és a többieknek meg kell mondani, melyikre igazak az alábbi állítások:
- Magyar szerző írta
- Nem a saját neve alatt adta ki
- A mű címe.

Pech az, hogy a jó ötleteket másolni szokták, így eléggé elhúzódik a játékunk, míg a felmentőseregre várunk, de hogy kinek mikor és mi bukkan elő a tatyójából? Ezt később megtudjátok.

Szóval a játék lényege a következő. Egy hetet a semmi közepén dekkolunk, és hétfőtől péntekig kell valami szórakozás, nemigaz? Szálljatok be, és mentsetek meg minket a dögunalomtól!

Hétköznap (hétfőtől péntekig) kaptok 7 darab borítót, és nincs más dolgotok, mint feljegyezni néhány igen hasznos információt, miután megtaláltátok a 7-ből azt az egyet, amire igazak voltak a fentebb tett állítások. Nekünk már csak az alábbi kérdésekre adott válaszokat kell elküldenetek:
- Ki az a magyar író, akitől származik?
- Mi az írói álnév, ami alatt elkövette a művet?
- Mi a mű címe?

Jeligétek legyen (vagyis az e-mail tárgya): KÉPJÁTÉK

A helyesnek ítélt megfejtéseket PÉNTEKEN ÉJFÉLIG lehet elküldeni, és csak az öt írói nevet, az öt írói álnevet és az öt műcímet egybe fogadjuk el! Tehát, ha megtaláltad pl. a hétfői írót, könyvet, álnevet, akkor ne küldd el! Ismétlem: NE KÜLDD EL!!! hanem egybe az egész heti megfejtést, mert darabolva nem áll módunkban elfogadni.

Figyelem! A mókás kedvű szerkesztők néha beletehetik a megtévesztés szemfényvesztő eszközeit is a feladataikba. Koncentráljatok arra, hogy adott napon mi a szabály! A beküldésre vonatkozó szabály sose fog változni! Figyeljetek mindig arra, hogy mit mondunk, tehát, ha külföldi írói álneves szerzőt keresünk, akkor ne küldjétek be válasznak pl. Gárdonyi Géza: Az egri csillagok című művét, ha annak a borítóját megtaláljátok a felsorolásban. Nekünk csak olyanok kellenek, akik nem vállalták a nevüket! Na jó, ez nem mindig igaz... Ha valamelyik szerkesztő szabálymódosít, mert nem bír megmaradni a kaptafánál...  - igen, mert mindig van valaki, akinek muszáj kilógnia a sorból... (Drágám, remélem tudod, hogy rólad van szó -.-"!) - akkor aszerint kell cselekedni.

Hogy mik a díjak? Lássuk csak! Könyvek. Nem egy, sok. Azt is eláruljuk, hogy többször is szerepelhet a neved a kalapban, amibe dobáljuk a neveket. Hogy mi lesz a nyeremény, azt szombatonként fogjátok megtudni, mikor is azt is felfedjük, hányan kerültek be a kalapba.
Oh, és lássátok, hogy nem csak a rosszalkodáshoz értek, van még egy meglepim. Tudjátok, mindig azt mondom, hogy aki mer, az nyer, aki próbálkozik, az bármit elérhet. Néha az esélytelen is esélyesnek látszik, én pedig szeretek az esélyteleneknek is esélyt adni. Hogy mi ez az esély? Mivel az első héten én hozom a szabályokat, ezért most mégis rossz leszek, és nem árulnék el róla mást, minthogy: mikor azt hinnétek, nem értek célba, akkor is merjetek cselekedni, mert sose lehet tudni, hogy mikor szakítjátok át a célszalagot, és mekkora a kalapunk. Azt elárulhatom, hogy jó nagy, sok név fér bele ;). Olyan ez, mint karikázós tesztnél a válaszadás: ha beikszelsz valamit (még ha az hülyeség is), máris megadod magadnak az esélyt, hogy esetlegesen jót jelöltél be.

Szóval képvadászatra fel, és küldjétek be erre a címre péntek este éjfélig: mandi0013@gmail.com

Mindenkinek sok szerencsét!

ui.: Oh, és még valami: a puttonyunk is nagy, rengeteg könyv fér bele, méghozzá olyan is, amit ti is elvihettek. De képzeljétek, milyen szerencsétlen véletlenbe kerültünk: még a kocsi is adakozik a játékba, úgyhogy az, aki a játék ideje alatt végig velünk játszik (minden játszós hét péntekén küld be megfejtéseket), az extrát is kap... Aki most arra gondolt, hogy a kocsi lesz az övé, az nagyon téved! A kocsi Timus szeme fénye, úgyhogy nem adjuk!

Mondásotok lészen: kockáztatok, tehát vagyok!

Na, most már húzzuk el a csíkot és játszunk!

2 megjegyzés:

Lupi írta...

Tetszik a játék ötlete:)))

Mandi írta...

Remélhetőleg holnap is ezt fogod majd mondani ;)

Játssz velünk! ;) Sok szerencsét! :D

Ezeket olvastam legutóbb...

Baby Signs: How to Talk with Your Baby Before Your Baby Can Talk
A ​király esztelen
Red Herrings
Szupernagyi
One True King
Az ​én váram
Kerekerdő meséi II.
Kerekerdő ​meséi
Hideg ország varázslói
Brer Rabbit Again
Viking és tündér - Beteljesedik-e újra az átok?
How Babies Sleep: The Gentle, Science-Based Method to Help Your Baby Sleep Through the Night
Tabuk és dilemmák a gyermeknevelésben
A pénz nem a fákon nő
Segítség, ember!
A slag
Menjek ​vagy maradjak?  Hogyan éljük túl a párkapcsolatot egy narcisztikus mellett?
Vágyakozás
„Anyább” ​anyák
Időtlen

Archívum

Rendszeres olvasók

Postaláda

Név

E-mail *

Üzenet *